Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2012

Αγώνας δρόμου για δεύτερο πακέτο διάσωσης και ομόλογα

«Βασική προτεραιότητα της ευρωζώνης για το 2012 είναι να διασφαλιστεί το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας και να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων». Αυτό υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντησή της με τον Ιταλό πρωθυπουργό. Όπως σημείωσε, το θέμα της ελληνικής βοήθεια θα πρέπει να επιλυθεί πριν η Ευρώπη αρχίσει να ασχολείται με το πώς θα τονωθεί η ανάπτυξη και η απασχόληση.


Ταυτόχρονα, η Μέρκελ εξέφρασε το «μεγάλο σεβασμό» της για την ταχύτητα με την οποία υιοθετούνται οι μεταρρυθμίσεις στην Ιταλία αλλά και για την ουσία των μέτρων που λαμβάνονται. «Πιστεύω πως τόσο η ουσία αυτών των μεταρρυθμίσεων όσο και η ταχύτητά τους θα ενισχύσουν την Ιταλία και θα βελτιώσουν τις οικονομικές προοπτικές της. Συνολικά, πιστεύω ότι το έργο της ιταλικής κυβέρνησης θα ανταμειφθεί», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, ο αρμόδιος επίτροπος Όλι Ρεν επανέλαβε σήμερα στο BBC ότι οι διαπραγματεύσεις για το PSI φτάνουν στο τελικό στάδιο και τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει συμφωνία. Ο κ. Ρεν απέφυγε να απαντήσει εάν το κούρεμα πρέπει να είναι πάνω από 50%, αλλά σημείωσε ότι θα είναι καλύτερα να βασίζεται στη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου. Αναφερόμενος στην πιθανότητα εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη, είπε ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος του ευρώ.

To PSI απασχόλησε μεταξύ άλλων και τη συνάντηση της Κριστίν Λαγκάρντ με το γάλλο πρόεδρο στο Παρίσι. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς δηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου