Όσοι άνθρωποι καταναλώνουν τροφές με υψηλές θερμίδες και χαμηλές σε πρωτείνες, τείνουν να αποκτήσουν περισσότερο λίπος, από εκείνους που τρώνε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.
Στη μελέτη συμμετείχαν 25 άνθρωποι στη Λουιζιάνα που συμφώνησαν να πάρουν μέρος σε ένα πείραμα για μία περίοδο 56 ημερών. Κατά τη διάρκεια των δύο μηνών, κατανάλωναν φαγητό που αντιστοιχούσε σε 1.000 θερμίδες σε καθημερινή βάση. Μερικοί από αυτούς ακολουθούσαν μία διατροφή που έπαιρναν 5% πρωτείνες, κάποιοι έπαιρναν 15% , ενώ κάποιοι άλλοι 25%.
Ο στόχος των ερευνητών ήταν ένας. Να αποκαλύψουν ότι τα διαφορετικά επίπεδα πρωτείνης, έχουν επιπτώσεις στο βάρος και στο λίπος του ανθρώπινου σώματος.
Τα συμπεράσματα της έρευνας ήταν τα εξής: διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι που ακολούθησαν τη διατροφή με τις χαμηλές πρωτείνες, πήραν λιγότερα κιλά, ενώ η ενέργεια που είχαν, αποθηκεύτηκε ως λίπος σε σύγκριση με τις δύο άλλες κατηγορίες.
"Το βασικό εύρημα της μελέτης αυτής, είναι ότι οι θερμίδες είναι σημαντικότερες από τις πρωτείνες, ενώ τα υπερβολικά ποσά ενέργειας αποθηκεύονται ως λίπος", αναφέρει ο George Bray, ερευνητής και μέλος της επιστημονικής ομάδας.
Η μελέτη δημοσιεύεται στις 4 Ιανουαρίου, στο Journal of the American Medical Association.
24h.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου