Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2012

Οι χαμηλές θερμοκρασίες «πάγωσαν» τη Φλώρινα

Στο έλεος του παγετού βρίσκονται οι κάτοικοι της ακριτικής Φλώρινας, καθώς τα πάντα έχουν παγώσει προκαλώντας στο νομό τεράστια προβλήματα....


Οι μαθητές κάνουν μάθημα σε παγωμένα σχολεία, τα νοικοκυριά δεν έχουν νερό, αφού έχουν παγώσει τα εξωτερικά δίκτυα μεταφορά του και οι οδηγοί είναι αντιμέτωποι με δρόμους που έχουν υποστεί φθορές.

Την ίδια στιγμή, οι χαμηλές θερμοκρασίες που φθάνουν έως και το -30 βαθμούς Κελσίου έχουν προκαλέσει ζημιές στους μηχανισμού αποχιονισμού που βρίσκονται στα όρια της αντοχή τους.

Μάλιστα, για να ζεσταθεί μια οικογένεια χρειάζεται πάνω από 1.000 ευρώ το μήνα για θέρμανση τουλάχιστον πέντε μήνες.

Την παραπάνω κατάσταση περιγράφουν σε έγγραφό τους προς το υπουργείο Εσωτερικών ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Δημήτρης Ηλιάδης, και οι δήμαρχοι Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης και Πρεσπών, Βασίλης Τσέπας. Οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης κάνουν λόγο για δραματική κατάσταση και επισημαίνουν πως εάν δεν υπήρχε η κοινωνική συνοχή, που χαρακτηρίζει τις μικρές κοινωνίες, θα είχαν θρηνήσει θανάτους από το ψύχος.

Για να αμβλυνθούν τα προβλήματα που υπάρχουν, ζητούν την αρωγή της Πολιτείας και τη λήψη μέτρων όπως η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης για κάθε οικογένεια της Φλώρινας, η έκπτωση από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, η υποστήριξη στην προσπάθεια δημιουργίας τηλεθέρμανσης και η επαναφορά των δρομολογίων του τρένου καθώς αποτελεί το ασφαλέστερο μέσο σε περιπτώσεις κακοκαιρίας.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου