Κυριακή, Ιανουαρίου 15, 2012

Ο Γερμανός που ξεναγεί τους συμπατριώτες του στις Σποράδες

«Ιχνηλάτης» μονοπατιών στη Σκιάθο, ο 64χρονος Γερμανός Oρτβιν Βίντμαν καλεί συμπατριώτες του και όχι μόνο για πεζοπορικές διαδρομές στις ομορφιές των Βορείων Σποράδων. «Ερωτεύτηκε» το νησί του Παπαδιαμάντη το 1994, όταν το επισκέφθηκε για τις διακοπές του και από τότε είναι μόνιμος....


κάτοικος, με τη γυναίκα του, Ούρσουλα, και τα επτά ζώα τους (6 γάτες και ένα σκύλο) αφήνοντας πίσω στη Γερμανία τα 3 παιδιά και τα 4 εγγόνια τους. Oχι μόνο έμαθε τη γλώσσα και τις τοπικές παραδόσεις, αλλά «ανακάλυψε» τα μονοπάτια του νησιού, τα χαρτογράφησε με δικά του έξοδα, τα σηματοδότησε με πινακίδες, τα κατέγραψε με κάθε λεπτομέρεια σε βιβλίο και σχεδίασε προγράμματα ομαδικών πεζοπορικών διαδρομών για επισκέπτες του νησιού.

Χρέη ξεναγού εκτελεί ο ίδιος, που δηλώνει «παθιασμένος πεζοπόρος» και διατεθειμένος να συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου που τόσο αγάπησε και θεωρεί νέα πατρίδα του.

Μόνο το 2011, ο Γερμανός αύξησε κατά 600 άτομα τους τουρίστες του νησιού, με πεζοπόρους που έφτασαν μόνο γι' αυτό τον σκοπό και μάλιστα σε περιόδους εκτός υψηλής τουριστικής σεζόν.

Από φέτος, ο 64χρονος επεκτείνει το πρόγραμμα πεζοπορίας και στα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων, αλλά και στο Πήλιο, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο πακέτο στους λάτρεις της πεζοπορίας.

Το πρόγραμμα «Περπατώντας στις Βόρειες Σποράδες» προβλέπει την άφιξη τουριστών στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου στον Βόλο, διήμερη περιήγηση στις ομορφιές του Πηλίου και πεζοπορικές διαδρομές σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο.

Η ξενάγηση μπορεί να γίνεται σε ομάδες πεζοπόρων από 12 έως 20 ατόμων. «Στόχος είναι να επεκτείνουμε την τουριστική σεζόν.

Τους καλοκαιρινούς μήνες τα νησιά σφύζουν από ζωή, όμως στόχος μας είναι να έρχονται τουρίστες την άνοιξη και το φθινόπωρο, που είναι ιδανικές εποχές για πεζοπορία», λέει ο ίδιος. Γιατί όμως τα κάνει όλα αυτά; Eχει κάποιο χρηματικό όφελος;

«Αγαπάω πολύ την καινούργια μου πατρίδα και θέλω να κάνω κάτι γι' αυτή», απαντά ο ίδιος στο Έθνος και προσθέτει πως τον περασμένο χρόνο συγκέντρωσε περίπου 1.000 ευρώ από δωρεές των πεζοπόρων για τη συντήρηση των μονοπατιών και έβαλε άλλα 2.000 ευρώ από την τσέπη του για τις ανάγκες του προγράμματος.

Ο ίδιος, που γίνεται συχνά αποδέκτης παραπόνων από Eλληνες για τις πιέσεις που ασκεί η κυβέρνηση της χώρας του στην Ελλάδα, εντοπίζει ακριβώς εκεί την αιτία της κατάστασης στην οποία βρέθηκε η χώρα που τον φιλοξενεί:

«Οι Έλληνες, από τον απλό εργάτη, τον δημόσιο υπάλληλο, τα συνδικάτα, τους πολιτικούς, έως τους πλούσιους πλοιοκτήτες, για πολλά χρόνια δούλευαν μόνο για το προσωπικό τους όφελος. Έφτασε ο καιρός να σηκώσουν τα μανίκια, να δουλέψουν με τιμιότητα και εργατικότητα και να σκεφτούν ο καθένας τι μπορεί να κάνει για την πατρίδα του», σημειώνει.

trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου