Σάββατο, Φεβρουαρίου 04, 2012

Η λιτότητα δεν αποτελεί λύση

O σοσιαλιστής, πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάσιμο Νταλέμα μίλησε στον ΣΚΑΙ για την ελλειπή αντιμετώπιση της κρίσης από τους ηγέτες της Ευρώπης, την πορεία της ιταλικής οικονομίας και το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ. “Οι πολιτικές λιτότητας δεν αποτελούν λύση. Το θέμα είναι πως θα οδηγηθούμε στην ανάπτυξη και την δημιουργία θέσεων εργασίας” υποστήριξε ο κ. Νταλέμα.

Η απουσία μιας πολιτικής ανάπτυξης αποτελεί τον πυρήνα του ευρωπαϊκού προβλήματος, σύμφωνα με τον κ. Νταλέμα.

Ο κ. Νταλέμα κατηγόρησε την Μέρκελ και τον Σάρκοζι για έλλειμμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και ενός νέου ευρωπαϊκού οράματος. “Η απάντηση στο ευρωπαϊκό πρόβλημα είναι η αλλαγή πολιτικού σκηνικού” ανέφερε ο κ. Νταλέμα και τόνισε πως η πολιτική στροφή των Ευρωπαίων σε σοσιαλιστικές κυβερνήσεις αποτελεί την μόνη διέξοδο για την Ευρώπη.

“Η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη”

Την αισιοδοξία του πως η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη εξέφρασε ο κ. Νταλέμα αναφερόμενος στην περίπτωση της χώρας μας. “Πιστεύω πως θα υπάρξει συμφωνία για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων όμως τα δημοσιονομικά μέτρα δεν αρκούν” επισήμανε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας. Ο κ. Νταλέμα εμφανίστηκε αισιόδοξος και για την περίπτωση της Ιταλίας. “Έχουμε μια αξιόπιστη κυβέρνηση η οποία αναγκάστηκε να λάβει πολύ δύσκολα μέτρα” ανέφερε ο κ. Νταλέμα εκφράζοντας την στήριξή του στο έργο της κυβέρνησης Μόντι.

“Η Ιταλία βαδίζει στον σωστό δρόμο αλλά πρέπει να δούμε με ποιο τρόπο η οικονομία μας θα ξαναμπεί σε ρυθμούς ανάπτυξης” επισήμανε ο κ. Ντάλεμα και υπέδεξε ως υπεύθυνο της ιταλικής κρίσης τον Μπερλουσκόνι και την κυβέρνησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου