Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2012

Κατάληψη της ΡΑΕ από συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Κατάληψη στα γραφεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενώ έξω από το κτίριο ανάρτησαν πανό κατηγορώντας τη ΡΑΕ για ανοχή που είχε ως επακόλουθο να «φεσωθεί» και πάλι ο ελληνικός λαός....


Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στη ΔΕΗ καταλογίζει στη ΡΑΕ αδράνεια στην υπόθεση των δύο εναλλακτικών παρόχων ρεύματος (Energa και Hellas Power), με αποτέλεσμα να διογκωθούν οι υποχρέωσεις τους προς το Διαχειριστή του Συστήματος και τη
ΔΕΗ.

Η ΓΕΝΟΠ ζητά να καταθέσει η ΡΑΕ τα σχετικά στοιχεία στον εισαγγελέα που διερευνά την υπόθεση.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού της ΔΕΗ Γιώργος Μπίτζας έκανε λόγο για «αεριτζήδες που λυμαίνονται τις μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις», ενώ στράφηκε και κατά της διοίκησης της ΔΕΗ, καταγγέλλοντας ότι ακόμα και τώρα δεν έχει διαταχθεί ΕΔΕ για την υπόθεση.

Ο κ. Μπίτζας ανέφερε επίσης ότι τα χρέη προς τη ΔΕΗ από ιδιώτες καταναλωτές, επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες, δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις ξεπερνούν τα 850 εκατ. ευρώ. Επίσης, υποστήριξε πως το κράτος πρέπει να απαλλάξει τη ΔΕΗ από την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων.

Να σημειωθεί ότι οι 18 κληθέντες για κατάθεση -με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη κακουργηματικών αδικημάτων-, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση των δύο εταιρειών-παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, Εnerga και Hellas Power, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι 18 κληθέντες σε ανωμοτί κατάθεση πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για τα αδικήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης σε βάρος του δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Η εισαγγελική έρευνα για το θέμα ξεκίνησε μετά από πόρισμα του επικεφαλής εισαγγελέα της Αρχής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα Παναγιώτη Νικολούδη, που διαβιβάστηκε στη Δικαιοσύνη.

Στο πόρισμα διαπιστώνεται ότι μεγάλο ποσό από το τίμημα που εισέπρατταν από τους καταναλωτές αντί να αποδοθεί στον Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) έφευγε από τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου