Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2012

Κρυφό «δηλητήριο» το αλάτι στο ψωμί

Όμως, όπως γνωρίζουν, η κατανάλωση αλατιού δεν γίνεται μόνο από το μαγειρεμένο φαγητό, αλλά και από ήδη παρασκευασμένα τρόφιμα.


Σύμφωνα με τις αμερικανικές ενώσεις για τον έλεγχο και την πρόσληψη των ασθενειών, η τροφή που φέρει τη μεγαλύτερη «ευθύνη» για την κατανάλωση σημαντικών ποσοτήτων αλατιού από τους κατοίκους της χώρας, είναι το ψωμί! Όπως υποστηρίζουν, το 44% των συνολικών ποσοτήτων αλατιού που λαμβάνουν οι ενήλικοι Αμερικάνοι, προέρχεται από 10 τύπους τροφίμων.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας φιγουράρει το ψωμί, ενώ ακολουθείται από τα επεξεργασμένα κρέατα, τις πίτσες, τα πουλερικά και τις σούπες. Η δεκάδα συμπληρώνεται με τα σάντουιτς, το τυρί, τα ζυμαρικά και τα διάφορα είδη σνακ.
Μια και μόνο φέτα ψωμιού μπορεί να περιέχει μέχρι και 230 mg αλατιού τη στιγμή μάλιστα που η προτεινόμενη, σύμφωνα με τις ενώσεις, είναι περίπου 2.300 mg. Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, ο μέσος Αμερικάνος καταναλώνει 3.266 mg αλατιού καθημερινά!
24h

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου