Δες τι συστήνουν οι γυμναστές (βλ. Ελένη Πετρουλάκη) και ο διαιτολόγος για γραμμωμένους κοιλιάκούς, λεπτούς μηρούς, για να κάψεις θερμίδες και να χάσεις κιλά!
Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα παράπονα που έχουν οι γυναίκες από το…
γυμναστήριο τους. Κάποιες φορές βάσιμα, αλλά και πάντα αντιμετωπίσιμα. Με τις συμβουλές των πιο ειδικών δες πως δε θα χάνεις την όρεξή σου, πως θα καις περισσότερες θερμίδες, θα σφίξεις πιο γρήγορα…
«Έχω κάνει άπειρους κοιλιακούς και η κοιλιά μου ακόμα δεν είναι επίπεδη…»
Εννοείται. Επανάλαβε μετά από μας: «Δεν πρόκειται να γυμνάσω ξανά τους κοιλιακούς ξαπλωμένη». Αντίθετα, πάρε το ποδήλατό σου ή ένα σχοινάκι και διασκέδασε.
«Σηκώνοντας τα γόνατα ψηλά με το σχοινάκι ή στα σπριντ με το ποδήλατο, γυμνάζεις τους ίδιους μυς, όπως με τα ροκανίσματα», λέει ο Σπύρος Λαμπρόπουλος, personal trainer και προσθέτει:
«Επιπλέον, με την αεροβική καις λίπος, οπότε η κοιλιά “πέφτει” πιο γρήγορα». Μάλιστα, σε αντίθεση με τα ροκανίσματα, το σχοινάκι και το ποδήλατο σμιλεύουν και τα πόδια.
«Έχω δοκιμάσει τα πάντα για να αποκτήσω λεπτούς γλουτούς και μηρούς. Γιατί δεν το πετυχαίνω;»
Ίσως να το παρακάνεις με την αεροβική και τις ασκήσεις σμίλευσης για το κάτω μέρος του σώματος. «Είναι σύνηθες λάθος να εστιάζουμε στα μέρη του σώματος που νομίζουμε ότι χρειάζονται περισσότερη δουλειά, με αποτέλεσμα την υπερανάπτυξή τους» τονίζει η Ελένη Πετρουλάκη – Ivic, personal-group trainer-εκπαιδεύτρια Power Yoga-οργάνωση γυμναστηρίων. Αντικατάστησε το ποδήλατο με κωπηλατική μία έως δύο φορές την εβδομάδα και το ανηφορικό περπάτημα στο διάδρομο με ένα μάθημα χορού.
Όταν εκτελείς μυϊκή ενδυνάμωση, βεβαιώσου ότι μόνο οι μισές ασκήσεις εστιάζουν στο κάτω μέρος του σώματος.
Εάν στοχεύεις σε όλες τις μυϊκές ομάδες, θα έχεις πιο ομοιόμορφες αναλογίες. «Εάν “φτιάχνεις” εύκολα μυς, ίσως πρέπει να χρησιμοποιείς λιγότερο βάρος. Για παράδειγμα, αν κάνεις 3 σετ με καθίσματα και προβολές των 10 επαναλήψεων με 5κιλα βαράκια, κράτησε καλύτερα αλτήρες των 2,5 κιλών και ολοκλήρωσε 2 σετ των 20 επαναλήψεων”, προτείνει η Ελένη Πετρουλάκη – Ivic.
Επίσης, προσπάθησε να μειώσεις τον αριθμό των ημερών που κάνεις βάρη. Μία με δύο φορές την εβδομάδα αρκούν.
«Γυμνάζομαι πάρα πολύ. Γιατί δεν κατεβαίνει ο δείκτης της ζυγαριάς;»
Όταν ακολουθείς την ίδια προπόνηση κάθε εβδομάδα, η απώλεια βάρους μπορεί να σταματήσει κάποια στιγμή, ενώ το να τρως τις ίδιες τροφές κάθε μέρα σαμποτάρει τις προσπάθειές σου.
«Όσο χάνεις βάρος, ο βασικός μεταβολικός ρυθμός μειώνεται. Εάν συνεχίζεις τη διατροφή που σε βοήθησε αρχικά να χάσεις κιλά, μπορεί να φτάσεις σε ένα σημείο στασιμότητας», λέει ο Δημήτριος Γ. Πέτσιος, κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος, MSc.
Οι μικρές αλλαγές στη διατροφή σου κάθε φορά που αυξάνεις την ένταση της άσκησής σου θα σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά και να γλιτώσεις από την ανία.
Κάθε 4-6 εβδομάδες μείωσε την κατανάλωση θερμίδων αν είναι απαραίτητο (όχι όμως κάτω από τις 1.500 την ημέρα) και φρόντισε να συμπεριλάβεις τροφές με διαφορετική γεύση και υφή.
ierosagon.org
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου