Κυριακή, Απριλίου 01, 2012

Διατηρεί τα στρατεύματα στις πόλεις η Συρία επικαλούμενη λόγους ασφαλείας

Τα συριακά στρατεύματα θα παραμείνουν στις κατοικημένες περιοχές μέχρι να αποκατασταθεί η ασφάλεια και η ειρήνη, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μετά την έκκληση της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ να αποσυρθεί ο στρατός ως δείγμα καλής θέλησης.


Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, η απόπειρα ανατροπής του καθεστώτος στη Συρία απέτυχε οριστικά, αναφερόμενος στις λαϊκές εξεγέρσεις και στις μάχες των αντικαθεστωτικών κατά του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ.

«Η μάχη για την ανατροπή του καθεστώτος στη Συρία τελείωσε οριστικά και μία άλλη μάχη άρχισε, αυτή της εδραίωσης της σταθερότητας και της οικοδόμησης μίας νέας Συρίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση την οποία αναμεταδίδει το πρακτορείο Sana.

Το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Ασαντ που πνίγει στο αίμα εδώ και ένα χρόνο την εξέγερση και διεξάγει μάχες κατά των ανταρτών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού εξομοιώνει την αντιπολίτευση με την «τρομοκρατία» και αποδίδει σε «συνωμοσία» που χρηματοδοτείται από το εξωτερικό τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

«Ο συριακός στρατός δεν κάνει τίποτε άλλο από το αμύνεται και να προστατεύει τους πολίτες οι οποίοι είναι όμηροι τις περισσότερες φορές» διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου