Το ποπ κoρν, αντίθετα με άλλα σνακ, μπορεί να κάνει καλό στην υγεία, επειδή περιέχει μεγάλη ποσότητα από τις ευεργετικές αντιοξειδωτικές ουσίες, τις πολυφαινόλες, ακόμη περισσότερη μάλιστα από ότι υπάρχει στα φρούτα και τα λαχανικά, σύμφωνα με νέα στοιχεία. Ερευνητής του πανεπιστημίου του Σκράντον, στην....
Πενσιλβάνια, ειδικός στην ανάλυση τροφών από άποψη υγείας, παρουσίασε τα νέα δεδομένα στο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας στο Σαν Ντιέγκο, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Όπως ανέφερε, οι πολυφαινόλες βρίσκονται σε μεγαλύτερη συγκέντρωση στο ποπκόρν, επειδή αυτό περιέχει μόνο 4% νερό, ενώ στα φρούτα και λαχανικά, όπου το νερό φθάνει το 90%, οι πολυφαινόλες είναι πιο διαλυμένες και άρα λιγότερο ευεργετικές. Μπορεί λοιπόν να κάνει θόρυβο το ποπ κορν αλλά είναι υγιεινό…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου