Ο Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Άρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας σήμερα 3 Μαΐου στον Ρ/Φ Βήμα fm, στην εκπομπή των Γ. Παπαχρήστου –Α. Ραβανού μεταξύ άλλων τόνισε:
«Η αναζήτηση λύσεων στα Άκρα είναι ιστορική προσβολή»
Αν ανατρέξουμε στην Ιστορία, που πρέπει να το κάνουμε γιατί απ’ την ιστορία βγάζουμε χρήσιμα συμπεράσματα για το παρόν και το μέλλον, θα διαπιστώσουμε ότι πάντοτε σε οποιαδήποτε κοινωνία, που υπάρχει κρίση αξιών, κρίση αρχών, η οποία συνοδεύτηκε από οικονομική κρίση τα άκρα συναντώνται. Γίνεται ένα παντρολόγημα των Άκρων σε μια προσπάθεια αναζήτησης εξιλαστήριων θυμάτων και μέσω λαϊκισμού κινητοποίηση της κοινωνίας για ανατροπή του συστήματος. Υπό αυτή την έννοια δεν είναι τυχαίο ότι μετά την πτώση της Βαϊμάρης, τότε που ο γερμανικός λαός ήταν στο όριο της φτώχειας και ο λαϊκισμός κατέτρωγε τα χρήματα των Γερμανών, είδαμε να γεννιούνται μέσω του εθνικισμού και του σοσιαλισμού ο Εθνικοσοσιαλισμός και το ναζιστικό κίνημα, το οποίο οδήγησε στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και τις τότε θηριωδίες.
Θύμα αυτών των θηριωδιών ήταν και η Ελλάδα. Είχαμε πολλά θύματα, κάηκαν ολόκληρα χωριά στην Ελληνική Επικράτεια. Θεωρώ ότι το να αναζητούμε λύσεις στα Άκρα, στις ακρότητες είναι και μια ιστορική προσβολή. Μια προσβολή της μνήμης και της ίδιας της ιστορίας μας.
«Οι συγκλίσεις γίνονται επί των προγραμματικών θέσεων των κομμάτων και όχι μόνο και μόνο για να σχηματιστεί κυβέρνηση»
Οι συγκλίσεις είναι εξαιρετικά δύσκολες. Για να υπάρξει δυνατότητα συνεργασίας θα πρέπει να υπάρχει προγραμματική σύγκλιση. Οι συγκλίσεις γίνονται επί των προγραμματικών θέσεων των κομμάτων και όχι εξ’ ανάγκης για λόγους ευκαιριακούς μόνο και μόνο για να σχηματιστεί κυβέρνηση ή για να συμμετέχουν στην εξουσία κάποιοι που έχασαν στις εκλογές. Όλα αυτά τα σενάρια εκπορεύονται απ’ όσους φαίνεται ότι θα ηττηθούν στις εκλογές, γιατί μέσα απ’ αυτά τα σενάρια πιθανής συμμετοχής τους στη διακυβέρνηση μπορεί να κερδίσουν τους εναπομείναντες ψηφοφόρους.
Ο πρώτος έχει κάθε λόγο να ζητά όσο το δυνατόν ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να σχηματίσει κυβέρνηση σταθερότητας, προκειμένου να πάρει σημαντικές αποφάσεις. Όλα αυτά που πρέπει να γίνουν δε μπορούν να γίνουν με μια κυβέρνηση συγκερασμού και λεπτών ισορροπιών, όπου ο ένας θα απειλεί τον άλλον με άρση εμπιστοσύνης.
Με την κυβέρνηση του κυρίου Παπαδήμου, που ως πρωθυπουργός έκανε ότι μπορούσε, είδαμε ότι είχαμε πάρα πολλές δυσκολίες στην εφαρμογή καθημερινών πολιτικών αποφάσεων. Η οικονομία είναι ένα τεράστιο θέμα, οι διαπραγματεύσεις εξαιρετικής σημασίας-εθνικής σημασίας-υπάρχαν όμως και θέματα τα οποία μας πνίγουν και μας πάνε πίσω καθημερινά, όπως λαθρομετανάστευση, εγκληματικότητα. Όταν έχεις υπουργούς από διαφορετικούς χώρους, οι οποίοι στα στοιχειώδη δε μπορούν να συνεννοηθούν, ζητήματα τέτοια μένουν πολύ πιο κάτω στην ατζέντα των προτεραιοτήτων.
«Η Αριστερά ας κάνει τη δουλειά της και όχι να καλεί σε αντάρτικό τον ελληνικό λαό"
Η Δημοκρατία έχει συγκεκριμένους κανόνες τους οποίους όλοι έχουμε αποδεχθεί και τους νόμους πρέπει όλοι να τους σέβονται. Δεν αποδέχομαι τις λογικές που εκπορεύονται απ’ την Αριστερά, δηλαδή να μετρήσουν την απόλυτη πλειοψηφία και ανάλογα να πάρουν τα βουνά και τα όρη και να ανατρέψουν οποιαδήποτε κυβέρνηση προέρχεται απ’ την κάλπη. Η κυβέρνηση που θα προέλθει απ ΄ την κάλπη οφείλει να κυβερνήσει και τα κόμματα που συμμετέχουν στη διαδικασία να αποδεχτούν του κανόνες της Δημοκρατίας. Εάν ηττηθούν, σύμφωνα με τους κανόνες, οφείλουν να κάνουν τη δουλειά τους ως κόμματα αντιπολίτευσης και όχι να καλούν σε αντάρτικα, σε επαναστάσεις και ενδεχομένως σε διχόνοια τον ελληνικό λαό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου