Τρίτη, Μαΐου 29, 2012

Mιλάει και ο Σημίτης..!

*Ο "αρχιερέας της διαπλοκής", ο κολλητός του Άκη και του Μαντέλη που μας έβαλε με 30% υποτίμηση στο ευρώ και τζόγαρε τα λεφτά του ελληνικού λαού στο χρηματηστήριο, έχει το θράσος και μιλάει

Τη θέση ότι «αντί να απασχολούμαστε με το ανύπαρκτο δίλημμα αν πρέπει ή όχι να εγκαταλείψουμε την ευρωζώνη, θα πρέπει να σκύψουμε πάνω στο κεντρικό πρόβλημα της χώρας, την αποφασιστική αντιμετώπιση της υστέρησής μας» διατυπώνει σε άρθρο
-παρέμβαση που δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής ο Κώστας Σημίτης. Ο πρώην πρωθυπουργός υπογραμμίζει: «Η Ελλάδα οφείλει να διαμορφώσει ένα σχέδιο για το αύριό της στην ευρωζώνη, σχέδιο που δεν υπάρχει σήμερα».

Παράλληλα, σημειώνει ότι «οι πολίτες πλήρωσαν ως σήμερα ένα πολύ ακριβό τίμημα τόσο γιατί η ευρωζώνη σχεδίασε πρόχειρα και αλαζονικά τα μέτρα, όσο και γιατί η Ελλάδα δεν παρουσίασε μια δική της πειστική άποψη για το πως θα επανέλθει στη σταθερότητα. Η χώρα έγινε έρμαιο των εξελίξεων».

Ο Κ.Σημίτης επισημαίνει ότι «η πολιτική που συνιστά να αρνηθούμε όλες τις υποχρεώσεις μας, χωρίς όμως να φύγουμε από τη ζώνη του ευρώ, θα εντείνει την αβεβαιότητα και θα επιτείνει την ύφεση. Θα κλονισθεί το τραπεζικό σύστημα και η κατάληξη θα είναι αυτή ακριβώς που θέλουμε να αποφύγουμε: η έξοδος από το ευρώ».

Αναφερόμενος στη συζήτηση για την ανάπτυξη, ο πρώην πρωθυπουργός παρατηρεί: «Η ανάπτυξη απαιτεί την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στο μέλλον της χώρας και πόρους για επενδύσεις. Ούτε η εμπιστοσύνη, ούτε τα κεφάλαια εξασφαλίζονται όταν υπάρχει συνεχής αβεβαιότητα για τις οικονομικές εξελίξεις».

Ο Κ.Σημίτης υπογραμμίζει: «Η Ελλάδα θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα σε έναν δρόμο που ορίζεται από φαντασιώσεις και μύθους και μια πορεία που χαρακτηρίζει ο κριτικός ρεαλισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου