Δευτέρα, Ιουλίου 09, 2012

Πλήγμα στην τουριστική κίνηση Υδρας, Σπετσών και Πόρου


Βαρύτατο πλήγμα στην τουριστική κίνηση της Υδρας, των Σπετσών και του Πόρου έχει επιφέρει η μεγάλη μείωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων στον Αργοσαρωνικό, όπως σημειώνουν σε επιστολές τους προς τη ναυτιλιακή εταιρεία Hellenic Sea Ways οι δήμαρχοι των τριών νησιών.


Όπως αναφέρουν, η διακοπή των δρομολογίων από το Flying Cat 2 και η ανυπαρξία συμβατικού πλοίου έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες, ενώ οι τουριστικές επιχειρήσεις δέχονται συνεχώς ακυρώσεις από τους πελάτες τους. Οι δήμαρχοι στις επιστολές τους αναφέρουν ότι η κατάσταση στα δρομολόγια των πλοίων και με δεδομένη τη γενικότερη κρίση, οδηγούν τις παραγωγικές τάξεις των νησιών σε ολοκληρωτική καταστροφή.

Προτείνουν να επανέλθει άμεσα το Flying Cat 2 στις γραμμές του Αργοσαρωνικού ή να αντικατασταθεί με άλλο πλοίο της ίδιας χωρητικότητας και παράλληλα να επανέλθει στα εισιτήρια των πλοίων η έκπτωση 50% που προβλεπόταν για τους μόνιμους κατοίκους των τριών νησιών. Πάντως η HSW φέρεται να έχει πωλήσει πρόσφατα το σύνολο των δραστηριοτήτων της στον Αργοσαρωνικό στην εταιρεία Sea Jet του Μάριου Ηλιόπουλου αντί του ποσού των 7 εκατ. ευρώ σε μετρητά, οπότε δεν είναι βέβαιο κατά πόσο το αίτημα των δημάρχων των τριών νησιών θα βρει ανταπόκριση ή τελικά το ΥΕΝ θα αναγκαστεί να φθάσει στο σημείο ακόμα και να επιδοτήσει τις συγκεκριμένες γραμμές, ώστε να αποκαταστήσει τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου