Σάββατο, Ιανουαρίου 26, 2013

ΔΙΝΟΥΝ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ...

Ινδικό ακροδεξιό κόμμα μοίρασε χιλιάδες μαχαίρια, με λάμες μήκους 7 εκατοστών, σε γυναίκες που ζουν σε κρατίδιο της δυτικής Ινδίας για να μπορούν να αμυνθούν σε περίπτωση που δεχτούν επίθεση.
Το κόμμα Σιβ Σένα, γνωστό για τις ακραίες...

θέσεις του, άρχισε τη διανομή μαχαιριών χθες το βράδυ, ημέρα των γενεθλίων του ιδρυτή του Μπαλ Θάκερέι που πέθανε τον Νοέμβριο.
"Με τον ίδιο τρόπο που κόβετε λαχανικά, κόψτε και το χέρι αυτού που σας αγγίζει", τόνιζαν οι οπαδοί του κόμματος που μοίραζαν τα μαχαίρια, προσθέτοντας πως οι γυναίκες πρέπει να τα έχουν πάντα στις τσάντες τους.
Το Σιβ Σένα σκοπεύει να μοιράσει 21.000 μαχάιρια στο κρατίδιο Μαχαράστρα με πρωτεύουσα το Μουμπάι (Βομβάη).
Η πρωτοβουλία αυτή του ακροδεξιού κόμματος έρχεται μετά τον ομαδικό βιασμό 23χρονης φοιτήτριας στο Νέο Δελχί στις 16 Δεκεμβρίου. Η κοπέλα πέθανε 13 ημέρες αργότερα εξαιτίας πολλαπλής οργανικής ανεπάρκειας.
Χθες, η επιτροπή που όρισε η ινδική κυβέρνηση για την αναθεώρηση της νομοθεσίας σχετικά με τα σεξουαλικά εγκλήματα πρότεινε να γίνουν αυστηρότερες οι ποινές, αποκλείοντας την θανατική ποινή.
Στο μεταξύ, στο δικαστήριο ταχείας εκδίκασης που δικάζονται οι πέντε από τους έξι δράστες του ομαδικού βιασμού της 23χρονης θα παρουσιαστεί η επιχειρηματολογία της εισαγγελίας.
Οι δημόσιοι κατήγοροι θα παρουσιάσουν, κεκλεισμένων των θυρών, τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, βιασμού, απαγωγής, καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων και άλλων εναντίον των πέντες κατηγορούμενων.
"Μετά την διαδικασία αυτή οι δύο πλευρές θα αναφερθούν στις κατηγορίες που στοιχειοθέτησε η αστυνομία, αν αυτές είναι σωστές και αν οι κατηγορούμενοι μπορούν να δικαστούν", δήλωσε συνήγορος των κατηγορούμενων χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Οι συνήγοροι των πέντε υποστηρίζουν πως δεν τους δόθηκαν αντίγραφα της νεκροψίας και σκοπεύουν να αμφισβητήσουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, ισχυριζόμενοι πως τα αίτια θανάτου της 23χρονης παραμένουν άγνωστα.
Οι κατηγορούμενοι, αν κριθούν, ένοχοι είναι πιθανόν να καταδικαστούν σε θάνατο. Οι συνήγοροί τους έχουν τονίσει πως θα δηλώσουν αθώοι. Ο έκτος κατηγορούμενος, αφού είναι ανήλικος, θα δικαστεί σε άλλο δικαστήριο.
Το έγκλημα αυτό αναστάτωσε την χώρα και προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες ώστε να αναγκαστεί η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την ασφάλεια των γυναικών.FIMOTRO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου