Δευτέρα, Φεβρουαρίου 04, 2013

ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ

Ηλίας Πλασκοβίτης: Δεν αξιοποιήθηκε η λίστα Λαγκάρντ από τον Παπακωνσταντίνου

Στην προανακριτική επιτροπή κατέθεσε ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, όταν υπουργός ήταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου....


Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πλασκοβίτης αναφερόμενος στον κ. Κλη, είπε ότι εκ παραδρομής ανέφερε το όνομα του. Παράλληλα είπε ότι ο ίδιος ήταν αναρμόδιος για να διαχειριστεί τη λίστα Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι η μόνη του εμπλοκή ήταν όταν του ζητήθηκε να επικοινωνήσει με τις γαλλικές αρχές και με τον πρεσβευτή μας στο Παρίσι Κωνσταντίνο Χαλαστάνη για να έρθει η λίστα στην Αθήνα όπως και έκανε.

Επίσης, πρόσθεσε πως σε όλες τις διευρυμένες συσκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών δεν συζητήθηκε τίποτα σχετικά με τη λίστα. Ωστόσο όπως είπε συμμετείχε σε σύσκεψη στις 24 Ιανουαρίου 2011 με την συμμετοχή του τότε υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, και τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Καπελέρη, τον κ. Αναστάσιο Μπάνο στενό συνεργάτη του κ. Παπακωνσταντίνου, όπου συζητήθηκε το θέμα δεν αποφασίστηκε όμως κάτι. «Υπήρχε εντολή για αξιοποίηση της λίστας, διαίσθηση μου είναι ότι μπορούσε να γίνει αξιοποίηση, εκ των πραγμάτων όμως αποδείχθηκε ότι δεν έγινε» είπε.

Ωστόσο η αναφορά του κ. Πλασκοβίτη στο τηλεφώνημα προς τον κ. Χαλαστάνη, προκάλεσε ερωτηματικά στα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής καθώς ο κ. Χαλαστάνης κατά την κατάθεσή του ισχυρίστηκε ότι είχε μιλήσει μόνο με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τη διευθύντρια του γραφείου του κ. Παπακωνσταντίνου, Χρύσα Χατζή.

Το απόγευμα στις 18:30 θα καταθέσει ο πρώην πρεσβευτής της Ελλάδας στη Γαλλία, Ηλίας Κλης, ο Γιώργος Αγγελόπουλος και η Χρύσα Χατζή, .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου