Κυριακή, Απριλίου 28, 2013

Οι άνδρες ερωτεύονται πιο εύκολα από τις γυναίκες;

 Οι άνδρες ερωτεύονται πιο εύκολα από τις γυναίκες;
Το 48% των ανδρών ερωτεύεται με την πρώτη ματιά συγκριτικά με το 28% των γυναικών
Δοκιμάζονται οι ανθρώπινες σχέσεις στις μέρες μας, όπως αποκαλύπτουν πρόσφατες δημοσκοπήσεις.....
 
Μπορεί συχνά να ξεχνούν επετείους και γενέθλια, όπως όλα δείχνουν όμως οι άνδρες αφήνονται ευκολότερα στη μαγεία του έρωτα σε σύγκριση με τις γυναίκες. Αυτό τουλάχιστον έδειξε πρόσφατη δημοσκόπηση που διενήργησαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο George Mason και εκείνο της Ουάσινγκτον, στις ΗΠΑ.
Στη… ρομαντική μελέτη έλαβαν μέρος συνολικά 10.000 άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίοι κλήθηκαν μέσω ενός ειδικά διαμορφωμένου ερωτηματολογίου να αποκαλύψουν τη στάση που υιοθετούσαν συνήθως στις προσωπικές τους σχέσεις και στον έρωτα.
Από τα αποτελέσματα της μελέτης φάνηκε ότι ενώ το 48% των ανδρών δήλωσε πως είχε ερωτευτεί με την πρώτη ματιά, στην περίπτωση των γυναικών το ποσοστό αυτό έπεφτε στο 28%. Το 74% του συνόλου των εθελοντών δήλωσαν ευτυχισμένοι στη σχέση τους, ενώ εκείνοι που περιέγραψαν το έτερόν τους ήμισυ ως αδελφή-ψυχή άγγιζαν το 66%.
«Πιπεράτες» απαντήσεις
Από το διαδικτυακό κουίζ των 1.300 ερωτήσεων περί σεξ, έρωτα και σχέσεων προέκυψε ακόμη ότι σημαντικό ποσοστό των συμμετεχόντων έκρινε πως το σεξ χωρίς συναίσθημα δεν ήταν σχέση και άρα δεν μπορούσε να θεωρηθεί «παράλληλη σχέση».
Ενώ μόλις το 15% των ερωτηθέντων παραδεχόταν ότι είχε παράλληλη σχέση κάποια στιγμή, το ποσοστό εκείνων που δήλωναν ότι έκαναν «σεξ με άλλους ενώ έχουν σύντροφο» σύμφωνα με τους ειδικούς ήταν σαφώς «φουσκωμένο».
Συγκεκριμένα, στην περίπτωση των παντρεμένων, το 30% των ανδρών και το 19% των γυναικών ανέφεραν ότι είχαν υποκύψει σε παράνομες σχέσεις.
Τα αποτελέσματα των ειδικών έγιναν βιβλίο και κυκλοφορούν με τον τίτλο «The Normal Bar» (που θα μπορούσε να μεταφραστεί ως ο πήχης του φυσιολογικού). Στόχος του είναι να καταρρίψει μύθους που περιβάλλουν το σεξ και τις σχέσεις, να ρίξει φως στο τι πραγματικά σημαίνουν οι ερωτικές σχέσεις στον 21ο αιώνα και να βοηθήσει τους αναγνώστες να οδηγήσουν τη σχέση τους σε… πελάγη ευτυχίας.
Περιγράφει χαρακτηριστικά ότι μικρές καθημερινές κινήσεις όπως π.χ. ραντεβουδάκια των δύο συντρόφων ακόμη και αν βρίσκονται καιρό μαζί, η χρήση χαϊδευτικών ονομάτων, το κράτημα των χεριών, τα παθιασμένα φιλιά και η συχνή εκδήλωση της αγάπης τού ενός για τον άλλον αποτελούν τα μυστικά για μια ευτυχισμένη σχέση.
Ζητείται έρωτας

Από δεύτερη μελέτη που διενήργησε η αυστραλιανή ιστοσελίδα συγκέντρωσης χρημάτων μέσω διαδικτυακών παιχνιδιών για φιλανθρωπικό σκοπό www.jaro.com, προέκυψε ότι στη σύγχρονη κοινωνία τα χρήματα έρχονται μπροστά από τον έρωτα.
Βάσει των απαντήσεων φάνηκε ότι στις ηλικίες από 35 ως 44 ετών προτεραιότητα έχουν τα χρήματα, ενώ αμέσως μετά ακολουθούν ο έρωτας και η καλή υγεία. Οι άνδρες έδειξαν να δελεάζονται περισσότερο από το χρήμα, δηλώνοντας σε μεγαλύτερο ποσοστό από τις γυναίκες ότι θα προτιμούσαν να λάβουν μερικά εκατομμύρια στον τραπεζικό τους λογαριασμό από το να βρουν το ιδανικό τους ταίρι.
Στη μελέτη έλαβαν μέρος 2.000 ενήλικοι, από τους οποίους μόλις το 2% των γυναικών επέλεγε τον έρωτα συγκριτικά με το 13% των ανδρών που επέλεγε τα χρήματα.
Αντίθετα, η νέα γενιά ηλικίας 18-24 ετών εμφανίστηκε πιο ρομαντική διατηρώντας τις ισορροπίες μεταξύ έρωτα και χρημάτων, σε ποσοστό 35% για την κάθε πλευρά.

Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου