Πέμπτη, Μαΐου 16, 2013

Ν. Κακλαμάνης: "Η αδρανοποίηση της Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής η βασική αιτία του σκανδάλου παράνομης διακίνησης φαρμάκων για το σχετικό θέμα"

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, για τη λειτουργία της Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.


Ο Ν. Κακλαμάνης κάνει εκτενή αναφορά στις σοβαρές αρμοδιότητες της Αρχής, η οποία θεσπίστηκε το 2005, όταν ο ίδιος ήταν υπουργός Υγείας, με κεντρικό στόχο τον έλεγχο του νομικού πλαισίου της τεχνητής γονιμοποίησης και επιτέλεσε σημαντικό έργο παρά τις αντίξοες συνθήκες που συνάντησε.

Επισημαίνεται, ότι η θέσπιση της Αρχής και οι πιστώσεις για τη λειτουργία της εγγράφονταν σε ειδικό φορέα στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κάτι για το οποίο η Βουλή το είχε ψηφίσει με μεγάλη πλειοψηφία.

Η αδρανοποίηση δυστυχώς της Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, που νομοθετήθηκε το 2005 παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις, ήταν ο κυριότερος λόγος για τη δημιουργία του πρόσφατου σκανδάλου παράνομης διακίνησης φαρμάκων για το σχετικό θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου