Παρασκευή, Αυγούστου 30, 2013

«Σαφάρι» ελέγχων στα πιστοποιητικά - «Το ΑΣΕΠ ήταν αδύνατον να κάνει τους ελέγχους» λέει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών - «Όταν Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει, τότε δεν κάνει ποτέ καλή δουλειά, όλα πάνε καλά» είπε με νόημα...(σσ αφου το δημοσιο ειναι στο στοχαστρο μπορει να μην ειναι διεφθαρμενοι οι δημοσιοι υπαλληλοι;)

Μεγάλο ποσοστό από πλαστά πιστοποιητικά εκτιμά ότι θα βρεθεί, έπειτα από το σαφάρι ελέγχων των πιστοποιητικών των δημοσίων υπαλλήλων ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος μιλώντας στην εκπομπή "Πρωινό MEGA".

Επισήμανε ότι το ΑΣΕΠ δεν μπορούσε να κάνει τους ελέγχους, "ήταν αδύνατον" όπως είπε, ενώ τόνισε ότι ελέγχους έκαναν οι φορείς που πραγματοποιούσαν τους διαγωνισμούς και τις προσλήψεις.

"Το ΑΣΕΠ δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει ελέγχους. Οι φορείς έκαναν τις προσλήψεις με κριτήρια ΑΣΕΠ. Σε τόσο μεγάλο αριθμό ήταν αδύνατο να κάνει τον έλεγχο. Τους διαγωνισμούς που έκαναν δήμοι, νομαρχίες, διάφοροι φορείς, γίνονταν με κριτήρια ΑΣΕΠ" επανέλαβε.

Ο κ. Γρηγοράκος είπε ότι από το 2004 έως το 2009 έγιναν 850.000, και εκτίμησε ότι από "αυτές τις προσλήψεις ένα ποσοστό πάνω από 10% είναι με πλαστά στοιχεία, που δεν έχουν ελεγχθεί από τον ΑΣΕΠ".

Αναφερόμενος και στα ξενόγλωσσα πιστοποιητικά, σημείωσε ότι "κάποιοι φρόντισαν με μια φωτιά στο ΔΙΚΑΤΣΑ να εξαφανίσουν τα αποδεικτικά στοιχεία". "Δεν καταλογίζω δόλο αλλά έγιναν" πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν έχουν επικοινωνήσει με τα ινστιτούτα που πιστοποιούσαν τα πτυχία ξένων γλωσσών, είπε ότι "έχουν πει αδρά ότι όλα αυτό το σύστημα και όλα αυτά τα πιστοποιητικά που έχουν κατά καιρούς χρησιμοποιηθεί για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ είναι πολύ μικρότερος αριθμός που έχουν εκδοθεί από αυτά τα ινστιτούτα σε σχέση με τον αριθμό που χρησιμοποιήθηκε. Τα πλαστά πιστεύω ότι είναι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό".

Για να ελεγχθούν όλα τα πιστοποιητικά των δημοσίων υπαλλήλων είναι μια τεράστια διαδικασία και χρειάζεται οργάνωση, επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, και σημείωσε ότι "πρέπει να γίνει από τη αρχή ένας επανέλεγχος και γι' αυτό πρέπει να βρούμε τον τρόπο".

Και ενδεικτικά ανέφερε ένα παράδειγμα: "Οι διευθυντές του υπουργείου Εσωτερικών έχουν στείλει για τέταρτη φορά στους διευθυντές και τμηματάρχες των τμημάτων και ζητούν να ελεγχθούν τα στοιχεία όλων των υπαλλήλων. Και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν απαντήσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου