Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 18, 2013

Το ήξερες; Διάσημοι που πάσχουν ή έπασχαν απο μανιοκαταθλιψη

 Και όμως... είναι γνωστοί! Πιο κάτω θα δείτε μια λίστα απο celebrities και διασημότητες που πάσχου ή έπασχαν απο χρόνια μανιοκατάθλιψη ή αλλιως διπολική διαταραχή (bipolar disorder), ζώντες και μή, και όμως συνεχίζουν και τα καταφέρνουν...

Ενα παράδειγμα για όσους πάσχουν απο μανιοκατάθλιψη και την πολεμούν!


Λιγα λόγια για τη μανικατάθλιψη ή διπολική διαταραχή

Η διπολική διαταραχή (γνωστή και ως μανιοκατάθλιψη) είνα,σύμφωνα με το lagoniko.net, μια ψυχιατρική ασθένεια που χαρακτηρίζεται από δύο συναισθηματικές διαταραχές, τη μανία και την κατάθλιψη.
Αυτές οι διαταραχές μπορούν να συμβούν σε ένα φάσμα που διακυμαίνεται από εξαντλητική κατάθλιψη μέχρι και αδιάκοπη μανία. Άτομα που υποφέρουν από διπολική διαταραχή συνήθως βιώνουν καταστάσεις μανίας ή υπομανίας ή μια μικτή κατάσταση μανίας και κατάθλιψης.

Η εκδήλωση των συμπτωμάτων συνήθως συμβαίνει σε νεαρή ηλικία. Τα επεισόδια της ασθένειας σχετίζονται με τη θλίψη, την αναστάτωση και με έναν σχετικά υψηλό κίνδυνο αυτοκτονίας. Διάφορες έρευνες υποδεικνύουν ότι η γενετική, το περιβάλλον, η νευροβιολογία καθώς ψυχολογικοί και κοινωνικοί παράγοντες είναι σημαντικοί στην ανάπτυξη διπολικής διαταραχής. Ψυχιατρικές έρευνες έχουν εστιάσει στους νευροβιολογικούς παράγοντες, ωστόσο ένα ξεκάθαρο οργανικό αίτιο δεν έχει ακόμα βρεθεί. Η διπολική διαταραχή "θεραπεύεται" με φάρμακα και/ή ψυχοθεραπεία. Για τη "θεραπεία" της διπολικής διαταραχής χρησιμοποιούνται διάφορα φάρμακα όπως αντιψυχωτικά, λίθιο και βενζοδιαζεπίνες. Σε σοβαρές περιπτώσεις, δηλαδή όταν υπάρχει κίνδυνος για τον ασθενή ή και για άλλα άτομα, η νοσηλεία είναι απαραίτητη. Θεραπεία με την έννοια της ίασης θεωρείται πως δεν υπάρχει στη διπολική διαταραχή.

Η διπολική διαταραχή έχει συνδεθεί με την δημιουργικότητα και ακόμη και την ιδιοφυία, και πολλοί καλλιτέχνες, όπως ο ζωγράφος Βίνσεντ Βαν Γκογκ και η συγγραφέας Βιρτζίνια Γουλφ, έπασχαν από αυτή. Αυτό έχει ωστόσο οδηγήσει τα τελευταία χρόνια και σε μια λανθασμένη εξιδανίκευση της διπολικής κατάστασης: Αφενός δεν είναι όλοι οι πάσχοντες κατ' ανάγκη ιδιοφυείς, αφετέρου ο πάσχων υποφέρει από την ασθένεια που συχνά συνεπάγεται δυσλειτουργικότητα και σημαντική πτώση της ποιότητας ζωής, έτσι ώστε οπωσδήποτε δεν είναι καμιά ιδεατή κατάσταση.


Η παρακατω λίστα είναι ενα πολύ μικρο δείγμα απο διασημότητες που πάσχουν απο διπολική διαταραχή. Και η λιστα συνεχίζεται..







Cameron Diaz










britney spears





















RobinWilliams








Marlon Brando




Mel Gibson 








Robert Pattinson










Jim Carrey








Sting








Ben Stiller









    Catherine Zeta-Jones











 Virginia Woolf














 Vincent van Gogh












Sinéad O'Connor














Linda Hamilton











Jean-Claude Van Damme















 


 Vivien Leigh









  Carrie Fisher

 











Mariette Hartley













Demi Lovato









 Russell Brand










Macy Gray










Nina Simone










Kurt Cobain










Winston  Churchill










Tim Burton










Francis Ford Coppola










Buzz Aldrin










Larry Flynt










Jimi Hendrix










Ludwig van Beethoven










Axl Rose










Sylvia Plath










Edgar Allen Poe


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου