Δευτέρα, Οκτωβρίου 21, 2013

Πυρετός αγορών στο Χρηματιστήριο, ανεβαίνει το θερμόμετρο



Μεγάλα κέρδη στις τράπεζες, πλησιάζει τις 1200 μονάδες ο ΓΔ


Για έκτη κατά σειράν συνεδρίαση συνεχίζεται η άνοδος των blue chips και των βασικών δεικτών στο ΧΑ, ενισχύοντας την εκτίμηση ότι έχει ανοίξει ένας νέος κύκλος ανάκαμψης της αγοράς, που θα έχει
σημαντικό εύρος και μεγάλη χρονική διάρκεια. Κινητήρια δύναμη είναι οι τοποθετήσεις των ξένων funds, που ποντάρουν στις προοπτικές εξόδου της ελληνικής οικονομίας από την κρίση. Στο επίκεντρο της προσοχής τα τραπεζικά χαρτιά, που πρέπει να ενισχυθούν περαιτέρω, ώστε να υπάρχει κίνητρο άσκησης των warrants. Στα υψηλά 27 μηνών κινείται τώρα ο ΓΔ, με μεγάλο τζίρο ο οποίος υποδηλώνει αυξανόμενο αγοραστικό ενδιαφέρον.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες και αναλυτές εκφράζουν αισιοδοξία για την περαιτέρω βραχυχρόνια πορεία της αγοράς, εκτιμώντας ότι η ανοδική δυναμική συντηρείται και ενισχύεται με την επιταχυνόμενη εισροή "φρέσκου χρήματος", καθώς η άνοδος λειτουργεί ως "κράχτης" για τους επενδυτές που είχαν μείνει αδρανείς τους τελευταίους μήνες.Ομως οι βασικοί δείκτες και τα περισσότερα blue chips βρίσκονται ήδη σε υπεραγορασμένα επίπεδα, ενώ τα βραχυχρόνια κέρδη είναι υψηλά και αποτελούν δέλεαρ για ρευστοποιήσεις. Υπάρχει λοιπόν μεγάλη πιθανότητα να ανακοπεί η ανοδική πορεία τις επόμενες μέρες και η αγορά να αναζητήσει επίπεδα ισορροπίας. Αλλωστε ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται ήδη πάνω από τις 1.180 μονάδες, όπου αρχίζει η ζώνη ισχυρής βραχυχρόνιας αντίστασης. Αναλυτές εκτιμούν ότι η περιοχή των 1.180-1.210 μονάδων θα αποτελέσει ισχυρό "ανάχωμα", που μπορεί να ξεπερασθεί μόνον εάν αυξηθεί ο ημερήσιος τζίρος.
Πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία των τραπεζικών χαρτιιών, τα οποία έχουν σημειώσει εντυπωσιακή άνοδο το τελευταίο τρίμηνο και πλησιάζουν πλέον σε τιμές που θα καθιστούσαν συμφέρουσα την άσκηση των warrants τον Δεκέμβριο.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται τώρα περί τις 1.185 μονάδες, με κέρδη 1,6%, ενώ ο τζίρος είναι εντυπωσιακός (37 εκ. ευρώ σε μία ώρα συναλλαγών).

sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου