Παρασκευή, Οκτωβρίου 25, 2013

TO MONO METΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε...

"Τα σημάδια οικονομικής ανάκαμψης είναι ορατά, αλλά η ΕΕ πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειές της για αύξηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης, ενίσχυση της δημιουργίας θέσεων εργασίας και τόνωση της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας".



Αυτό τονίζεται στο κείμενο συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής της Παρασκευής στις Βρυξέλλες η οποία επικεντρώθηκε στην ψηφιακή οικονομία, την καινοτομία και τις υπηρεσίες. Όπως αναφέρεται στο κείμενο των τελικών συμπερασμάτων οι τομείς αυτοί παρέχουν ιδιαίτερες δυνατότητες ανάπτυξης και απασχόλησης, οι οποίες πρέπει να αξιοποιηθούν με ταχείς ρυθμούς. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο παρείχε συγκεκριμένη καθοδήγηση για την πλήρη αξιοποίηση των υφιστάμενων δυνατοτήτων.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέτασε επίσης διάφορους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής. Προέβη σε απολογισμό της εφαρμογής των πρωτοβουλιών που δρομολογήθηκαν τον Ιούνιο για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και τη χρηματοδότηση της οικονομίας, ιδίως των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, και συμφώνησε πρόσθετα μέτρα. Έδωσε επίσης νέα ώθηση στη βελτίωση της νομοθεσίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου