Κυριακή, Νοεμβρίου 03, 2013

Μπλόκο από περιφερειάρχες στο άνοιγμα καταστημάτων την Κυριακή




Μικροκομματικές σκοπιμότητες μπλοκάρουν την εφαρμογή της μεταρρύθμισης του υπουργείου Ανάπτυξης για την κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς. Για την ακρίβεια οι επικείμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επηρεάζουν τις αποφάσεις των αντιπεριφερειαρχών ως προς τη χορήγηση άδειας για το άνοιγμα των καταστημάτων για περισσότερες από τις επτά Κυριακές τον χρόνο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Ημερησίας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς εισπράττει φοβικό κλίμα από τους περιφερειάρχες ως προς την έκδοση αποφάσεων που θα επιτρέπουν τη λειτουργία των μικρών επιχειρήσεων λιανικής για περισσότερες από επτά Κυριακές τον χρόνο.

Ο λόγος, όπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες του υφυπουργού, είναι οι επικείμενες εκλογές στις περιφέρειες, τον ερχόμενο Μάιο. «Αν και περιφερειάρχες αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα και τάσσονται υπέρ της λειτουργίας των καταστημάτων ακόμη και όλες τις Κυριακές τον χρόνο, εντούτοις προτιμούν να εκδώσουν αρνητική απόφαση παρά να συγκρουστούν με τους εμπορικούς συλλόγους των περιοχών τους και να χάσουν ψήφους», συμπληρώνουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου