Τετάρτη, Νοεμβρίου 06, 2013

Στη Δικαιοσύνη για τα λουκέτα στα πανεπιστήμια



ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ


Στη Δικαιοσύνη, με εντολή του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, προσφεύγει ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Ο υπουργός καταθέτει αγωγή στο Πρωτοδικείο, ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων, ώστε να λειτουργήσουν άμεσα το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.Σχεδόν μια εβδομάδα μετά το τελεσίγραφο του υπουργού προς τους Πρυτάνεις ΕΜΠ και Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, να εκπληρώσουν το καθήκον τους, ασκώντας τις αρμοδιότητες που τους δίνει ο νόμος για να ανοίξουν τα ιδρύματα, ώστε να μη χαθεί το εξάμηνο, ο κ. Αρβανιτόπουλος προσφεύγει στη Δικαιοσύνη.

Από τη στιγμή που οι Πρυτάνεις δεν ανταποκρίθηκαν, ο υπουργός Παιδείας, εκπροσωπώντας το Δημόσιο, και με σκοπό την προάσπιση του δημοσίου και του εθνικού συμφέροντος, καταθέτει αγωγή ενώπιον του αρμόδιου Πρωτοδικείου κατά των συνδικαλιστικών οργάνων των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, με σκοπό να κριθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική και να επαναλειτουργήσουν άμεσα, τα προαναφερθέντα ΑΕΙ.

Ταυτόχρονα άρχισε η επίδοση παραπεμπτηρίων εγγράφων για τα πειθαρχικά συμβούλια σε εκείνους τους διοικητικούς υπαλλήλους που δεν συμμετείχαν στην απογραφή.

Συνολικά παραπέμπονται στα πειθαρχικά συμβούλια 276 υπάλληλοι για παράβαση καθήκοντος, σοβαρή απείθεια και της μη απογραφή.

Επιπλέον, στο στόχαστρο των δικαστικών Αρχών μπαίνει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης, σχετικά με το ζήτημα της ενδεχόμενης ευθύνης για την έλλειψη προσωπικού ασφαλείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τις ημέρες της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων.

Αφορμή αποτέλεσε δημοσίευμα της «Καθημερινής» που επικαλείται καταγγελία του ΕΚΠΑ σύμφωνα με την οποία ο κ. Πελεγρίνης παρέλειψε να ορίσει προσωπικό ασφαλείας στο Πανεπιστήμιο με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί ούτε στοιχειωδώς. Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στην Ασφάλεια, υπό την εποπτεία εισαγγελέα, με εντολή να ολοκληρωθεί τάχιστα.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου