Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2013

WiFi: το τεράστιο κόστος ακυρώνει τα όνειρα


Ελευθεροτυπία: Ούτε τα στοιχειώδη δεν γνωρίζει ο πρωθυπουργός;

Την ώρα που αναζητείται τρόπος για την παροχή δωρεάν πρόσβασης στο Ιντερνετ, οι χρήστες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα καλούνται να πληρώσουν τον υψηλότερο φόρο στην Ευρώπη και έναν από τους υψηλότερους παγκοσμίως
Η Ευρώπη έχει δώσει πολλά χρήματα για την ανάπτυξη του WiFi, αλλά στην Ελλάδα τα χαμόγελα των χρηστών του Ιντερνετ έχουν παγώσει. Ούτε τα στοιχειώδη στις τηλεπικοινωνίες δεν γνωρίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Τι κι αν σε διάστημα λίγων μηνών δέχτηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο τους διευθύνοντες συμβούλους του ΟΤΕ (Μ. Τσαμάζ), Vodafone (Γλ. Περσιάνης) και Wind (Ν. Ζαρκαλής), εξήγγειλε δωρεάν ασύρματο WiFi Ιντερνετ, σε όλη την Ελλάδα, σε διάστημα ενός έτους.
Ο πρωθυπουργός όφειλε να γνωρίζει ότι το WiFi Ιντερνετ είναι εξ ορισμού ασύρματο, αφού περιέχει τη λέξη «Wireless», πέρα από το γεγονός ότι η εξαγγελία του για κάλυψη όλης της χώρας είναι πρακτικά... αδύνατη.

Πόσω μάλλον, όταν αυτή, έστω και στο βαθμό που υλοποιηθεί (δημόσια κτήρια, νοσοκομεία, μέσα μαζικής μεταφοράς, σχολεία, πανεπιστήμια, πλατείες), υπονομεύει τις υπάρχουσες επενδύσεις των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, τις οποίες κάλεσε στο πρωθυπουργικό γραφείο για να «προπαγανδίσει» την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Οπως επισημαίνουν στελέχη εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, «το να καλύψεις όλη τη χώρα ή τα μεγάλα αστικά κέντρα πλήρως με WiFi δίκτυα είναι πρακτικά αν όχι αδύνατο, τουλάχιστον κοστοβόρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου