Παρασκευή, Ιανουαρίου 17, 2014

Τι είναι αυτό που κάνει τον Φρανσουά Ολάντ τόσο σέξι;


Στο ερώτημα βάλθηκε να απαντήσει ο Μαρκ Τσάμπιον με άρθρο του στο Bloomberg. Και τι απεφάνθη; Η δίψα του για εξουσία, φυσικά. Ιδού το σκεπτικό του: Ο Ολάντ είναι ένας βαρετός τύπος που...
διαδέχθηκε τον Νικολά Σαρκοζί –σύζυγο της Κάρλα Μπρούνι. Η εικόνα αυτή που του χάρισε την προεδρία πλέον δεν...αποφέρει, εξ ου και είναι ο πιο αντιδημοφιλής πρόεδρος της σύγχρονης ιστορίας στη Γαλλία. Το ίδιο προβληματική με την αδιάφορη ύπαρξή του αποδείχθηκε και η οικονομική του πολιτική.

Για να αλλάξει, λοιπόν, τα δεδομένα, πρέπει να κάνει δύο πράγματα: να γίνει ενδιαφέρων και να αλλάξει το οικονομικό κλίμα. «Το σεξ έχει πάντα ενδιαφέρον και οι Γάλλοι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να κρίνουν τον Ολάντ ηθικά» γράφει ο Τσάμπιον. Μια πρόσφατη δημοσκόπηση, που του έδωσε μια μικρή ώθηση, το αποδεικνύει. «Οι σεξουαλικές περιπέτειες του Ολάντ προσφέρουν ελπίδα σε κάθε Γάλλο. Δεν είναι και ο Τζορτζ Κλούνεϊ, αλλά και οι τρεις γυναίκες στη δημόσια ζωή του -η πρώην υποψήφια πρόεδρος Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η νυν πρώτη κυρία και δημοσιογράφος Βαλερί Τριαρβελέρ και η ηθοποιός Ζουλί Γκαγιέ- είναι υπέροχες, έξυπνες και πετυχημένες. Κάτι θα’ χει».

Η σχέση του μάλιστα μπορεί να τον βοηθήσει και στην πολιτική, καθώς οι περισσότεροι επικεντρώθηκαν στη σεξουαλική του ζωή και «ξέχασαν» τις περικοπές των δημοσίων δαπανών και το πρόβλημα της παραγωγικότητας που ο ίδιος παραδέχθηκε ευθέως. «Εκτός από κάποιον νέο συγγραφέα των ομιλιών του, ο Ολάντ χρειάζεται και κάποιον στα Ηλύσια που θα ρετουσάρει την εικόνα του. Μια ηθοποιό ίσως;»

http://www.bloomberg.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου