Τετάρτη, Φεβρουαρίου 05, 2014

Δήμητρα Παπανδρέου: Οι φήμες για τη σχέση της με τον σεφ και η αλήθεια, το νέο πολιτικό βιβλίο και τα σημερινά γενέθλια του προέδρου

Συνεχώς δίπλα στη Δήμητρα Παπανδρέου βρίσκεται ο συγγραφέας και σεφ Θοδωρής Αγγελασόπουλος.


Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα

Πίναμε το καθιερωμένο, φιλικό καφεδάκι σπίτι της. Η Δήμητρα Παπανδρέου και ο συγγραφέας, σεφ και καλός φίλος της Θοδωρής Αγγελασόπουλος. Γύρω μας τα αγαπημένα της σκυλιά, οι απόγονοι εκείνης... της πρώτης σκυλίτσας, της Τζίλντα, που της είχε χαρίσει, χρόνια πριν, ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Αναφερόμασταν στα σημερινά γενέθλια του πρόεδρου και η Δήμητρα μοιραζόταν μαζί μας κάποιες μνήμες του, απ΄ αυτές που ήδη συμπεριλαμβάνει στο νέο βιβλίο που γράφει, ως μια εντελώς πολιτική και όχι προσωπική συνέχεια του «Δέκα χρόνια και 54 μέρες». Υλικό για το βιβλίο έχει συγκεντρώσει μετά από πολύχρονη αξιολόγηση του προσωπικού αρχείου της και των ντοκουμέντων της, ενώ τώρα βρίσκεται, ήδη, στη συγγραφή των πρώτων κεφαλαίων του.

Μιλάμε για κάποιες διαδόσεις και για δημοσιεύματα που την αφορούν. Δεν ταράζεται. Έχει υπάρξει πολλές φορές αιχμή του δόρατος για να στεναχωρηθεί με φήμες ή στρεβλώσεις της πραγματικότητάς της πια και μάλιστα σε ανώδυνα θέματα. Όχι, δεν έχει μετακομίσει στο σπίτι του Θοδωρή Αγγελασόπουλου στην Αγία Παρασκευή. Συνεχίζει να ζει στο δικό της, στο συγκρότημα κατοικιών της Εκάλης, στο οποίο και βρισκόμαστε. Και φυσικά κανένας ιερωμένος, νέος ή ηλικιωμένος ή μεσόκοπος, δεν ζει μαζί της για να την παρηγορεί ή την προσέχει και να την καθοδηγεί σε σχέση με τα πιστεύω της, γιατί και ανάγκη δεν έχει και την πίστη της την έχει εδώ και καιρό ορίσει. Κάθε άλλο παρά ζει απομονωμένη.

Μάλιστα την περασμένη Δεύτερα, ήταν με μεγάλη παρέα, φίλων της από τον ιατρικό χώρο, όπου είχαν πάει να παρακολουθήσουν μια παράσταση στο Χυτήριο. Στη συζήτησή μας, περισσότερο ασχολήθηκε με την παράσταση, τι κέφι και τι όρεξη είχε η ομάδα των νέων ηθοποιών που κάθε Δευτέρα παρουσιάζει τη δουλειά της στον Πολυχώρο. Μετά με τη δική της παρέα και κάποιους από τους ηθοποιούς παρέμεινε στο μπαρ του Χυτηρίου και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες διασκέδαζαν με τζαζ μουσική. Τα δημοσιεύματα την θέλουν να είναι κλεισμένη σπίτι, να μην βγαίνει, να ζει πολύ μοναχικά, σαν «κοσμοκαλόγρια». Και ναι, απέχει από κοσμικότητες και τον πολύ θόρυβο, αλλά συνεχίζει να κάνει ό,τι έκανε πάντα. Δηλαδή τα θρυλικά τραπέζια στο σπίτι της, όπου μαγειρεύει μόνη της για τους κάλους της φίλους, τις εξόδους στο θέατρο σε παραστάσεις και όχι στα λουσάτα θέατρα. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, επίσης είχε ετοιμάσει δείπνο –το διαβεβαιώνω γιατί ήμουν εκεί- για δυο φιλικά της ζευγάρια και μέλη της οικογένειάς της.

«Δεν θα διαψεύσεις;» την ρωτάω «Τι να διαψεύσω;» μου λέει αδιάφορα, «σιγά το πράγμα! Πως ζω με έναν παπά και ετοιμάζομαι να μονάσω; Είναι σοβαρά αυτά τώρα; Ορίστε διαψεύδω! Αφού με βλέπουν σπίτι μου και έχω επαφή με τον κόσμο γύρω μου κανονικά. Στο σούπερ μάρκετ, στο περίπτερο, με ανθρώπους που έρχονται σπίτι, με φίλους, με τεχνίτες που μπαίνουν εδώ μέσα, όπως όλοι μας. Τι θα βγαίνω να λέω; Το αυτονόητο;».

Το σπίτι της λοιπόν, παραμένει ανοιχτό και η ίδια ζει με τον δικό της τρόπο την καθημερινότητά της, παρακολουθώντας όλες τις πολιτικές εξελίξεις μέσα από site και εφημερίδες, ανταλλάσσοντας απόψεις με τους δικούς της ανθρώπους και ψυχαγωγούμενη σχεδόν σε καθημερινή βάση. Κανείς ιερέας, καμία μελαγχολία και ουδείς απομονωτισμός υπάρχει στη ζωή της. Το μόνο που μπορείς να της καταλογίσεις είναι ίσως, η έμμονή της για να ολοκληρώσει τη συγγραφή του βιβλίου, το οποίο, απ' όσο έχει μοιραστεί μαζί μου, περιέχει κάποια σοκαριστικά σχεδόν, ντοκουμέντα. Δίνουμε ραντεβού για να παρακολουθήσουμε μαζί το θεατρικό έργο του συγγραφέα και δημοσιογράφου Αντώνη Τσιπιανίτη και την αφήνω να γελάσει, γιατί φοράω μαύρα και ριχτά και ανησυχεί μήπως με δουν και με θεωρήσουν αρχιμανδρίτη… Είναι ο τρόπος της να μου πει πως τα πήρα τα κιλάκια μου, ενώ αυτή είναι στις φόρμες της, χωρίς να με πληγώσει. Επ' ευκαιρία κοροϊδεύει με τον τρόπο της και τα δημοσιεύματα…
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου