Σάββατο, Φεβρουαρίου 15, 2014

«Κλεμμένα Όνειρα»: Κατατρόπωσαν Λαζόπουλο, Χατζηβασιλείου και The Voice!



Μεγάλη νικήτρια στην prime time ζώνη αναδεικνύεται η ελληνική σειρά του MEGA «Κλεμμένα Όνειρα» με τα ποσοστά επιτυχίας της να αγγίζουν μέχρι και το 40%.

Η σειρά που φέρει την σκηνοθετική υπογραφή του εμπνευσμένου Δημήτρη Αρβανίτη σαρώνει καθημερινά τους πίνακες... τηλεθέασης, μην αφήνοντας περιθώριο στα αντίπαλα τηλεοπτικά προγράμματα να «αναπνεύσουν». Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρεμιέρα της νέας δικαστικής σειράς του Λάκη Λαζόπουλου «Δια Ταύτα», η οποία δεν κατάφερε να πάρει την πρωτιά από τα «Κλεμμένα Όνειρα» παρά το καλά προετοιμασμένο comeback του αγαπημένου στο τηλεοπτικό κοινό ηθοποιού. (36,4% σημείωσαν στο γενικό σύνολο τα «Κλεμμένα Όνειρα», αφήνοντας το «Δια Ταύτα» στη δεύτερη θέση με το εξίσου καλό ποσοστό του 25,4%). Tην ίδια τύχη δείχνει να έχει και η ελληνική σειρά μυθοπλασίας του ALPHA, «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα» που προσελκύει τα δυναμικά κοινά αλλά στο γενικό σύνολο χάνει την πρώτη θέση από τη σειρά μυθοπλασίας του MEGA. Όσο για το δακρύβρεχτο «Πακέτο» της Χατζηβασιλείου, θεωρείται εύκολος αντίπαλος για τα«Κλεμμένα Όνειρα», αφού κάθε Πέμπτη η διαφορά τους αγγίζει τις 10 μονάδες. Δάκρυ και μονάδα...

Δεν είναι τυχαία άλλωστε, η επιλογή των ιθυνόντων του ΜΕGA να τοποθετήσουν κάθε Παρασκευή τη σειρά που τους χαρίζει πρωτιές για τρεις συνεχόμενες σεζόν απέναντι από το νέο γερό χαρτί του ΑΝΤ1 «The Voice», με διπλά επεισόδια να απειλούν την πρωτιά του μουσικού show. Αναλυτικότερα, την Παρασκευή το δημοφιλές σήριαλ έκλεισε με ποσοστό 34,5% με το «The Voice» να συγκεντρώνει το 31,7%, κατακτώντας όμως, την πρώτη θέση στα νεανικά κοινά και συνεχίζοντας την ανοδική πορεία του.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν μάλιστα, τη διοίκηση του MEGA να έριξε στο τραπέζι το σενάριο αντικατάστασης της τουρκικής «Εκδίκησης» -η οποία δεν δίνει καλό lead in και κόβεται οσονούπω- με καθημερινές επαναλήψεις των «Κλεμμένων Ονείρων», πριν την προβολή του κεντρικού δελτίου, σε μία προσπάθεια να αυξήσει τα νούμερα των ειδήσεων. Η συγκεκριμένη πρόταση ωστόσο, απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες με τον φόβο ότι θα αποδυναμωθεί η σειρά στο prime time, όπου διεκδικεί τη μερίδα του λέοντος και προσφέρει στο κανάλι χρυσά διαφημιστικά πακέτα.

Η επιτυχία της καθημερινής σειράς μεταφράζεται στην ανάγκη του τηλεθεατή για καλή ελληνική μυθοπλασία, με γρήγορη -γεμάτη ανατροπές- πλοκή και φυσικά την απαιτούμενη ελληνική ίντριγκα. Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια, ότι το συγκεκριμένο σήριαλ μπορεί να συγκριθεί με τα καλογυρισμένα ξένα σήριαλ «Game of Thrones» του ΣΚΑΪ ή «Νόμος και Τάξη» του STAR. Έκαστος στο είδος του...
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου