Τρίτη, Μαρτίου 04, 2014
ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ...
Επιβραδύνετε την διαδικασία της γήρανσης και ζήστε πολλά και καλά χρόνια με εξατομικευμένες θεραπείες, κομμένες και ραμμένες στα μέτρα σας...
και όχι των άλλων.
Με τη βοήθεια της αναγεννητικής ιατρικής και με στόχο την αντιγήρανση του οργανισμού εκ των έσω, μας δίνεται η δυνατότητα να βοηθήσουμε το βιολογικό μας ρολόι και να ζούμε με υγεία και ευεξία.
ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟ ΖΩΗΣ ΤΑ 130 ΧΡΟΝΙΑ
Ζούμε σε έναν παράδοξο κόσμο. Δεν μπορούμε ακόμη να θεραπεύσουμε το κοινό κρυολόγημα, αλλά η μεταμόσχευση οργάνων γίνεται σχεδόν πάντα με επιτυχία. Δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα της παχυσαρκίας, μιας αληθινής επιδημίας, αλλά γνωρίζουμε σχεδόν τα πάντα για τα αινίγματα του DNA. Μπορούμε λοιπόν να μείνουμε νέοι για περισσότερα χρόνια και πώς;
Η απάντηση είναι ναι, έχοντας σύμμαχο την επιστήμη και τον ίδιο μας τον εαυτό, γιατί είναι θέμα απόφασης, διάθεσης και… οράματος. Ήδη σήμερα, η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο πολύ που τα παιδιά τα οποία έχουν γεννηθεί μετά το 2000, μπορούν να έχουν ένα προσδόκιμο ζωής έως και 130 χρόνια. Ο ρόλος μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να νιώθουν νέοι και θέλουν να είναι υγιείς, να αντιληφθούν τη σημασία της πρόληψης. Και γι' αυτό δεν αρκεί το παραδοσιακό check up για το οποίο ακούμε τόσα χρόνια.
Γι αυτό η προσέγγιση στο θέμα γίνεται με τη βοήθεια της αναγεννητικής ιατρικής εννοώντας την “αντιγήρανση εκ των έσω” ΤΗΣ ΑΝΑ-ΓΕΝΝΗΣΗΣ Πώς μπορούμε όμως να “γυρίσουμε πίσω το βιολογικό ρολόι” του οργανισμού”,
Καθημερινώς προκύπτουν στο προσκήνιο νέες θεραπείες και νέα φάρμακα, τα οποία με τη βοήθεια της τεχνολογίας είναι τέλεια σχεδιασμένα ούτως ώστε να χτυπούν άμεσα στο στόχο και με τις ελάχιστες δυνατές παρενέργειες. Η γήρανση θεωρείται πλέον από την επιστημονική κοινότητα ως μια χρόνια φλεγμονή, δηλαδή μια σιγανή φωτιά, που αποσυνθέτει σταδιακά τη δομή των ιστών και οργάνων του σώματός μας και για την οποία ήδη έχουμε πολλά όπλα στη διάθεσή μας. Εκτός της φλεγμονής, υπάρχει και η οξείδωση, η οποία μας “σκουριάζει” εσωτερικά αλλά μετράται και αντιμετωπίζεται επιτυχώς. Κανένας δεν θέλει να υποστεί τις φθίνουσα κατάσταση υγείας ή τις χρόνιες παθήσεις που συνοδεύουν την διαδικασία γήρανσης.
Ονομάζουμε αυτό το μοντέλο ζωής ως «Τετραγωνισμό της καμπύλης σε αντίθεση με την γνωστή φθίνουσα καμπύλη.» Αυτό είναι πλέον στον ορίζοντα ,και αποδεικνύεται από τις πρόσφατες ερευνητικές εργασίες που βραβεύτηκαν τα τρία τελευταία χρόνια με βραβεία Nobel. (Πρωτεόσωμα, Τελομερή, Βλαστικά κύτταρα).
Γιατί γερνάμε; Είναι ένα ερώτημα με το οποίο ασχολούνται πυρετωδώς στα ερευνητικά εργαστήρια όλου του κόσμου, προσπαθώντας να ανακαλύψουν την άκρη στο νήμα της αντιγήρανσης. Εντάξει, το σώμα μας, όσο καλοσχεδιασμένη μηχανή και να είναι, δεν περιμένουμε να μην έχει φθορά. Ποιοι όμως είναι οι λόγοι που επιταχύνουν τη διαδικασία;
• Οξειδωτικό στρες: Οι ελεύθερες ρίζες, ασταθή μόρια, εμπλέκονται σε όλες τις ασθένειες που αποκτάμε μεγαλώνοντας.
• Χρόνια φλεγμονή: Όλο και περισσότερα προβλήματα υγείας, από την αρθρίτιδα έως το έμφραγμα, ανακαλύπτουμε ότι σχετίζονται με μια φλεγμονή που χειροτερεύει καθώς περνούν τα χρόνια.
• Γλυκοζυλίωση: Μεγάλο ποσοστό της γήρανσης οφείλεται στη ζάχαρη στο αίμα, η οποία προσκολλάται στις πρωτεΐνες σχηματίζοντας τα επιβλαβή AGES.
• Ορμονικές ανισορροπίες: Καθώς μεγαλώνουμε, οι ορμόνες μας, που ρυθμίζουν τα πάντα στο σώμα, απορυθμίζονται, προκαλώντας ασθένειες που σχετίζονται με το γήρας, όπως κατάθλιψη, οστεοπόρωση, μείωση λίμπιντο.
• Μεταλλάξεις στο DNA: Με τα χρόνια, τα συστήματα «επιδιόρθωσης» του DNA χαλάνε και οδηγούμαστε σε ασθένειες. • Μειωμένο ανοσοποιητικό σύστημα: Το οπλοστάσιο του οργανισμού μας ενάντια στους ιούς, τα βακτήρια και όλους τους εξωγενείς εχθρούς ατονεί. Ανεξάρτητα του ρυθμού γήρανσης τα γεγονότα είναι:
• Η Τεστοστερόνη στους άνδρες αρχίζει να ελαττώνεται από τα 30 και οι γυναίκες εμφανίζουν ελάττωση της προγεστερόνης και οιστρογόνων που οδηγούν στην εμμηνόπαυση ενώ και στα δυο φύλλα μειώνεται με χαρακτηριστική καμπή.
Επιστημονικές έρευνες επιβεβαιώνουν ότι όσο λιγότερο τρώμε, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχουμε να ζήσουμε περισσότερο και καλύτερα. Αυτό συμβαίνει γιατί όσο πιο πολύ τρώμε τόσο περισσότερες ελεύθερες ρίζες παράγουμε για να κάψουμε το φαγητό. Αντιφλεγμονώδης διατροφή Φρέσκα φρούτα και πολύχρωμα λαχανικά σε αναλογία.
Το υπερβολικό αλκοόλ στο σώμα μετατρέπεται σε εργοστάσιο παραγωγής ελεύθερων ριζών. Αν όμως πίνετε αλκοόλ σε μέτριες ποσότητες και ειδικά κόκκινο κρασί, που περιέχει τις πολύτιμες αντιοξειδωτικές ουσίες ρεσβερατρόλη, ανθοκυανιδίνες και προανθαψανιδίνη, τότε είστε σίγουρα κερδισμένοι.
Πρέπει να πίνουμε ένα λίτρο φιλτραρισμένου νερού σε γυαλί και όχι σε πλαστικό.
Η αναπνοή είναι η πιο βασική λειτουργία του οργανισμού, που επηρεάζει όλες τις άλλες.
Η ψυχική ηρεμία και η αποφυγή του stress μέσω πνευματικότητας, αγάπης, συγχώρεσης, κοινωνικής οικογενειακής διαβίωσης και συχνού ασφαλούς σεξ έχει βρεθεί ότι περιορίζει τις συχνές αιχμές κορτιζόνης και ινσουλίνης με αποτέλεσμα επιβράδυνση της γήρανσης.
Μήκος ΤΕΛΟΜΕΡΩΝ: Για την επιβράδυνση της σμίκρυνσης των ΤΕΛΟΜΕΡΩΝ έχουν μελετηθεί χιλιάδες ουσίες με βάση την ενεργοποίηση του ενζύμου που τα διατηρεί σταθερά την τελομεράση. Τα καρκινικά κύτταρα είναι αθάνατα γιατί παράγουν τελομεράση επομένως οποιαδήποτε ουσία ενεργοποιεί την τελομεράση μπορεί δυνητικά να προάγει καρκινογένεση .
Τα τελευταία χρόνια μια ουσία από το φυτό αστράγαλο η TA65 χρησιμοποιείται εντατικά σε ανθρώπους με καλά αποτελέσματα στο ανοσοποιητικό σύστημα. Αναμένονται τελικά αποτελέσματα ασφαλούς χορηγήσεως. Για την αύξηση της δραστικότητας του πρωτεοσώματος έχει βρεθεί από Έλληνες ερευνητές ότι η quercetin ουσία της βελανιδιάς αυξάνει την δράση του με αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργία του κυττάρου, απαλλαγμένου πια από το φορτίο των κατεστραμμένων πρωτεϊνών . 14.Η οξείδωση, η συσσώρευση δηλ ελεύθερων ριζών επίσης θεωρούνται αιτία πρόωρου γήρατος και προδιαθεσιακοί παράγοντες εκφυλιστικών παθήσεων και τελικά οδηγούν στην καρκινογένεση. 15.Η ανεξέλεγκτη χωρίς εξειδίκευση χρήση αντιοξειδωτικών βιταμινών και ουσιών μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα. Πρόσφατες μελέτες κατέληξαν ότι η βασική αντιοξειδωτική ουσία είναι η glutathione επομένως ουσίες που την παράγουν ή που εμποδίζουν την καταστροφή της έχουν ουσιαστική αντιοξειδωτικά προστασία.
Πολλές τροφές και διατροφικά συμπληρώματα αυξάνουν τα ενδοκυτταρικα επίπεδα glutathione. Τέτοιες ουσίες είναι το R lipoic οξύ η Ν acetylcysteine, το σελήνιο, οι βιταμίνες C και Ε. Η resveratrol αποτελεί πολύ σημαντική αντιγηραντική ουσία όπως και η συγγενική της pterostilbene (που βρίσκεται στο μύρτιλο.) Οι ουσίες αυτές ενεργοποιούν τα γονίδια SIRT1 και SIRT2 που παρατείνουν την ζωή, προστατεύουν τα κύτταρα από την γ-ακτινοβολία και σταθεροποιούν το DNA. Σύγχρονες επίσης μελέτες έχουν δείξει ότι οι ουσίες αυτές μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου παχέος εντέρου και μαζί με την κολονοσκόπηση θα πρέπει να χορηγούνται σε άτομα με οικογενειακή επιβάρυνση. Πρόσφατα, Ιάπωνες ερευνητές εντόπισαν άλλη μια ουσία που ενεργοποιεί τα SIRT γονίδια τη Lamine.
Μετά την ηλικία των 40 τα υπεύθυνα ένζυμα και η ελάττωση της ευαισθησία στην ινσουλίνη επιτείνουν την γλυκοζυλίωση με αποτέλεσμα τις ηλικιακές κηλίδες.
Η γλυκοζυλίωση εκτιμάται πλέον αναίμακτα με διαδερμική μέθοδο. Το πιο αποτελεσματικό συμπλήρωμα διατροφής ικανό να διασπά τους δεσμούς Γλυκοζυλίωσης ειναι η καρνοσίνη σε δόση 1γρ την ημέρα. Πρέπει όμως συγχρόνως να μειώσουμε την πρόσληψη υδατανθράκων. Σε συμπέρασμα, για επιτυχή γήρανση πρέπει να έχουμε ένα υγιές μυαλό, σώμα και διάθεση και να θυμόμαστε ότι ποτέ δεν είναι αργά να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας.
Μιχάλης Παπαχαραλάμπους, Ειδικός Παθολόγος Επιστημονικός Διευθυντής στην Ορθοβιοτική.
Πηγή:onmed.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου