Σάββατο, Μαΐου 24, 2014

''H X.A BΓΑΖΕΙ ΤΙΣ ΜΠΟΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ''...





«Μια ανάσα» πριν από τις Ευρωεκλογές η βρετανική εφημερίδα «Guardian» αναλύει το «φαινόμενο» Χρυσή Αυγή και τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί πλέον...
να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, φορώντας ένα επικίνδυνο προσωπείο.
«Με άμεσο σκοπό - στόχο να εξωραΐσει την εικόνα της, η Χρυσή Αυγή, δυο μόνο ημέρες πριν τις Ευρωεκλογές, βγάζει τις στρατιωτικές μπότες, ρούχα και φορά κοστούμια», γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Υπό τον τίτλο «Η Χρυσή Αυγή βγάζει τις μπότες και φοράει κοστούμια» ο Guardian καταγράφει την προσπάθεια του κόμματος να αλλάξει ριζικά το προφίλ του, με σκοπό να προσελκύσει περισσότερους ψηφοφόρους.

Οπως επισημαίνει στο ψηφοδέλτιο που κατεβάζει για τις Ευρωεκλογές, βρίσκει κανείς καθηγητές πανεπιστημίου, χειρουργούς, δικηγόρους, επιχειρηματίες και έναν πρώην διοικητή του ΝΑΤΟ.

Ο Γιώργος Κύρτσος κληθείς από τον Guardian να εξηγήσει αυτή την αλλαγή στρατηγικής σημειώνει: «Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται σε μια νέα φάση, λόγω της συνεχιζόμενης κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής στην Ελλάδα. Με τη μεσαία τάξη να είναι αποφασισμένη να εκδικηθεί την κυβέρνηση για τις πολιτικές της που έχουν οδηγήσει σε κατάρρευση του βιοτικού επιπέδου, η ακροδεξιά έχει κατανοήσει πως ο εκφοβισμός πλέον δεν είναι αναγκαίος».

Κάπου εδώ, λοιπόν έρχεται το απόλυτο «makeover», όπως χαρακτηριστικά γράφει η εφημερίδα, η υπεράνθρωπη προσπάθεια... μετάλλαξης του κόμματος, που προσπαθεί με κάθε μέσο να πετάξει από πάνω του το κακό παρελθόν του, την ίδια ώρα που ήδη η ΧΑ κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και πρωτοκλασάτα στελέχη της είναι προφυλακισμένα.

Ο Guardian σημειώνει ότι η δυναμική του κόμματος της άκρας δεξιάς έχει αυξανόμενη δυναμική που προκαλεί έκπληξη στους αναλυτές, ενώ αναφέρεται συγκεκριμένα στα ποσοστά που παίρνει η ΧΑ στο κοσμοπολίτικο Κολωνάκι (13,7%) για να καταδείξει η εφημερίδα το μέγεθος της επιρροής του κόμματος.
Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου