Σάββατο, Ιουλίου 19, 2014

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής διαμέρισμα στο Μαρούσι



Νέο ένταλμα για Μαζιώτη αλλά και για συνεργό του


Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Νίκου Μαζιώτη, που ήδη νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμό”, εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές με βάση τις νέες κατηγορίες που...απαγγέλθηκαν σε βάρος του την Πέμπτη. Παράλληλα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος συγκεκριμένου προσώπου που βάσει των στοιχείων που διαβιβάστηκαν στη Δικαιοσύνη, από την Αστυνομία, θεωρείται συνεργός του Μαζιώτη σε ληστείες. Στο μεταξύ διενεργείται έρευνα της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στο Μαρούσι.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται για 35χρονο καθώς "από τις εργαστηριακές εξετάσεις προέκυψε η συμμετοχή του στις ένοπλες ληστείες σε τράπεζα στην Ακράτα στις 20/12/2012 και σε τράπεζα στα Μέθανα στις 25/7/2013".

Με βάση τον νόμο, μόλις το ένταλμα κοινοποιηθεί στον κατηγορούμενο θα πρέπει εντός 24 ωρών να εμφανιστεί στον ανακριτή είτε να μεταβεί ο δικαστικός λειτουργός στο νοσοκομείο προκειμένου να απολογηθεί ή να λάβει προθεσμία για την απολογία του.

Την Πέμπτη ασκήθηκε ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα και σειρά πλημμελημάτων σε βάρος του Μαζιώτη και αγνώστων μέχρι χθες συνεργών του.

Η ποινική δίωξη περιλαμβάνει κατηγορίες για:

- Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού και κατά μόνας

- Παράνομη οπλοφορία πυροβόλου όπλου κατ' εξακολούθηση

- Παράνομη οπλοχρησία κατ΄εξακολούθηση

- Παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες

- Ληστείες τελεσθείσες από κοινού και κατά συρροή από δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους , από την μία εκ των οποίων προήλθε βαριά σωματική βλάβη

- Εγκληματική οργάνωση

- Υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης

- Πλαστογραφία μετά χρήσεως

- Διακεκριμένη περίπτωση κλοπών από δράστες που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ΄επάγγελμα και συνήθεια κατ΄εξακολούθηση

- Εμπρησμός από πρόθεση από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα από κοινού.

Διαβάστε εδώ το χρονικό της σύλληψης και εδώ για τη δράση του Ν. Μαζιώτη αλλά και τα χτυπήματα του "Επαναστατικού Αγώνα"

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στο Μαρούσι


Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται διαμέρισμα στην οδό Υψηλάντου 27 στο Μαρούσι, στα σύνορα με την Πεύκη. Οι Αρχές ερευνούν το εν λόγω διαμέρισμα στο πλαίσιο της έρευνας για κρησφύγετα του Νίκου Μαζιώτη καθώς και συνεργών του.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ανακοινώσεις από την Αστυνομία.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου