Παρασκευή, Αυγούστου 01, 2014

Πειραματικό εμβόλιο κατά του Έμπολα από τις ΗΠΑ




Σύσκεψη ΠΟΥ και δυτικοαφρικανικών χωρών για την αντιμετώπιση της νόσου

To Σεπτέμβριο ξεκινά η αμερικανική κυβέρνηση δοκιμές σε ανθρώπους ενός πειραματικού εμβολίου κατά του ιού Έμπολα καθώς τα αποτελέσματα των
πειραμάτων σε πρωτεύοντα θηλαστικά ήταν θετικά, όπως ανέφεραν CNN και USA Today. Εν τω μεταξύ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και οι ηγέτες των δυτικοαφρικανικών χωρών που μαστίζονται από τον ιό αναμένεται να ανακοινώσουν σχέδιο αντιμετώπισής του, κόστους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, κατά τη σημερινή συνάντηση στη Γουϊνέα.


Η επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Μάργκαρετ Τσαν, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι η έκταση της επιδημίας και η απειλή που αποτελεί απαιτούν από τη Γουϊνέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε να δώσουν απάντηση σε ένα διαφορετικό επίπεδο επομένως θα χρειαστεί αυξημένη χρηματοδότηση, συνεργασία, προετοιμασία σε τοπικό επίπεδο και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Τα βασικά στοιχεία του σχεδίου του ΠΟΥ είναι να σταματήσει την μετάδοση του ιού στις ήδη πληγείσες χώρες με αποτελεσματικά μέτρα ελέγχου των κρουσμάτων και να αποφευχθεί η μετάδοση του Έμπολα σε γειτονικές χώρες.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν 1,323 επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα από το Μάρτιο στις τρεις δυτικοαφρικανικές χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου