Τρίτη, Σεπτεμβρίου 30, 2014

Νέα αμερικανικά πλήγματα στη Συρία


Τα περίχωρα της κουρδικής πόλης Άιν αλ-Άραμπ βρέθηκαν στο στόχαστρο των αμερικανικών δυνάμεων οι οποίες- σε συνεργασία με αραβικές δυνάμεις- προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Όπως έγινε γνωστό από τη μη κυβερνητική... οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι τζιχαντιστές βρίσκονται από τη Δευτέρα, σε απόσταση 5 χλμ. από την πόλη Άιν αλ-Άραμπ, την τρίτη μεγαλύτερη κουρδική πόλη της Συρίας.

φωτ:AFP"Ο αμερικανο-αραβικός συνασπισμός πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας δύο πλήγματα εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους, το ένα ανατολικά και το άλλο δυτικά της πόλης, όχι πολύ μακριά" δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

Σχεδόν είκοσι ρουκέτες, οι οποίες εκτοξεύθηκαν χθες από τους τζιχαντιστές εναντίον του κέντρου της πόλης, στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, σύμφωνα με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση, η οποία διευκρίνισε πως το Ισλαμικό Κράτος ουδέποτε είχε πλησιάσει τόσο πολύ από την αρχή της επίθεσής του στην περιοχή, πριν από δύο εβδομάδες. Αν πέσει η πόλη, οι τζιχαντιστές θα ελέγχουν μια μεγάλη και συνεχή λωρίδα εδάφους στη βόρεια Συρία, κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου