Πέμπτη, Οκτωβρίου 02, 2014

Αποκεφάλισαν 7 άνδρες και 3 γυναίκες


ΦΡΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ


Φρίκη διεθνώς προκάλεσαν οι μαρτυρίες για τον δημόσιο αποκεφαλισμό 7 ανδρών και 3 γυναικών κοντά στο Κομπανί από τους άνδρες του Ισλαμικού Κράτους που εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας εκφοβισμού του τοπικού πληθυσμού.

φωτογραφία αρχείου

Οι αποκεφαλισμοί και οι μαζικές εκτελέσεις αμάχων, πολιτικών αντιπάλων αλλά και δυτικών έχουν γίνει πλέον ρουτίνα στις περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ.

Οι άνδρες του ISIS, όπως τονίζουν οι ειδικοί, χρησιμοποιούν τους αποκεφαλισμούς για να πετύχουν συγκεκριμένους στόχους κάθε φορά. Επί παραδείγματι, οι αποκεφαλισμοί των τριών δημοσιογράφων και ενός εργαζομένου σε ανθρωπιστική αποστολή χρησιμοποιήθηκαν για να σταλεί μήνυμα φρίκης προς τη Δύση και συγκεκριμένα προς τις ΗΠΑ όταν ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί θέσεων των τζιχαντιστών στο Ιράκ.

Αντίστοιχα οι αποκεφαλισμοί χρησιμοποιήθηκαν από το ISIS στις μάχες τους εναντίον των αντίπαλων αντάρτικων ομάδων στη Συρία και εναντίον των σουνιτικών φυλών στην ανατολική Συρία.

Οι χθεσινοί αποκεφαλισμοί ως στόχο είχαν την τρομοκράτηση του πληθυσμού στα κατειλημμένα εδάφη από το Ισλαμικό Κράτος κοντά στο Κομπανί, όπου μαίνεται η πιο σκληρή μάχη των τελευταίων μηνών με τις κουρδικές δυνάμεις των πεσμεργκά.

Συγκεκριμένα χθες ανακοινώθηκε από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι οι τζιχαντιστές ελέγχουν περίπου 325 από τα 354 χωριά γύρω από το Κομπανί, ενώ οι κουρδικές δυνάμεις αμύνονται και πραγματοποιούν αντεπιθέσεις.

Πάντως η φρίκη φαίνεται ότι κυριαρχεί στη Συρία, αφού χθες ανακοινώθηκε ότι πραγματοποιήθηκε επίθεση αυτοκτονίας πιθανότατα από άνδρες του Μετώπου Αλ Νούσρα που συνδέεται με την Αλ Κάιντα εναντίον δημοτικού σχολείου στην πόλη Χομς, επίθεση από την οποία έχασαν τη ζωή τους 30 παιδιά και 9 ενήλικες.

Οι μάχες όμως συνεχίζονται και από την άλλη πλευρά των συνόρων, στο Ιράκ, όπου όπως έγινε γνωστό οι τζιχαντιστές κατέλαβαν μια στρατιωτική βάση παίρνοντας εκ νέου βαρύ οπλισμό από τον ιρακινό στρατό. Παράλληλα έγινε γνωστή και μία ακόμη γκάφα των ιρακινών δυνάμεων. Στην προσπάθειά τους να ανεφοδιάσουν τις ιρακινές δυνάμεις από αέρος, έριξαν μεγάλες ποσότητες προμηθειών σε νερό, τρόφιμα και πολεμοφόδια σε περιοχές που έλεγχαν οι μαχητές του ISIS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου