Πέμπτη, Οκτωβρίου 02, 2014

Απολύσεις-συντάξεις-Ταμεία στο μενού της τρόικας


Με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη στις 5.30 το απόγευμα και ακολούθως με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις των δανειστών με την κυβέρνηση στο πλαίσιο της 5ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής. Μεταξύ των ζητημάτων που θα τεθούν επί τάπητος είναι το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων, ο συνδικαλιστικός νόμος, οι...συντάξεις και τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο Γκίκας Χαρδούβελης σχολιάζοντας-το βράδυ της Τετάρτης -τις έως τώρα επαφές με την τρόικα είπε ότι "οι διαπραγματεύσεις μέχρι στιγμής πηγαίνουν πολύ καλά" . Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά την ενημέρωση του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου -ο υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε και για τις σχέσεις με τον βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ και σύμβουλο του πρωθυπουργού Χρύσανθο Λαζαρίδη.

"Ο κ. Λαζαρίδης είναι αξιόλογος και βαθύς γνώστης των αριθμών και είναι ευπρόσδεκτος" απάντησε ο Γκίκας Χαρδούβελης ενώ ερωτηθείς εάν ο σύμβουλος του πρωθθυπουργού θα συνεχίσει να παρίσταται στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα σχολίασε "συνήθως ναι".

Για το εάν υπάρχουν κόκκινες γραμμές, ο κ. Χαρδούβελης είπε ότι υπάρχουν και ότι αυτό θα γίνει γνωστό αφού ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση ενώ αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το ενδεχόμενο φοροελαφρύνσεων.

(Πηγή:ΑΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου