Τρίτη, Οκτωβρίου 07, 2014

Την Τετάρτη ξεκινά η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης



Στο γραφείο του προέδρου της Βουλής βρίσκεται η πρόταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η συζήτηση της οποίας θα ξεκινήσει την Τετάρτη, όπως ορίζει ο κανονισμός. «Η χρονιά θα είναι καλή για την ανάπτυξη, τη σταθερότητα και τη...μείωση της ανεργίας» είπε ο πρωθυπουργός μετά την τελετή αγιασμού στη Βουλή για τη νέα περίοδο. Με την ψήφο εμπιστοσύνης «η κυβέρνηση έπρεπε να απαντήσει στην ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ, που έσερνε τη χώρα στην εκλογολογία» σχολίασε η Σοφία Βούλτεψη.


Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στη δήλωση Τσίπρα ότι "ο λαός δίνει την ψήφο εμπιστοσύνης" λέγοντας ότι η αμφισβήτηση της δεδηλωμένης αποτελεί σοβαρό ζήτημα. Σε ό,τι αφορά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος είπε ότι μέχρι τώρα δεν έχει γίνει ξεκάθαρη η γραμμή του κόμματος και διερωτήθηκε τελικά εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαγράψει το χρέος, θα το αποσύρει ή θα το παγώσει. Με βάση τα όσα ορίζει το Σύνταγμα, η συζήτηση της πρότασης εμπιστοσύνης ξεκινά την Τετάρτη, προκειμένου να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με την ψηφοφορία.

Για την πρόταση ενημέρωσε τη Βουλή ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μετά την τελετή αγιασμού με την οποία ξεκίνησε τις εργασίες της η Γ΄ Σύνοδος της ΙΕ Περιόδου. "Καλή και πολλή εργασία με τη φώτιση και σύνεση του Θεού για έργα ειρηνικά και καρποφόρα" ευχήθηκε ο αρχιεπίσκοπος αμέσως μετά τη λήξη της τελετής.

Με την παρουσία των 2/3 του συνόλου των βουλευτών έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την έναρξη της Γ' Συνόδου της Ολομέλειας της Βουλής.

Από την τελετή απουσίαζε η γενική γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Αμέσως μετά την τελετή του αγιασμού, πολλοί βουλευτές συνομίλησαν με τον πρωθυπουργό για θέματα που απασχολούν τις εκλογικές τους περιφέρειες, μεταξύ των οποίων η συνταξιοδότηση αγροτών που έχουν γεννηθεί το 1948. Οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος, Φωτεινή Αραμπατζή και Ιορδάνης Τζαμτζής είπαν στον κ. Σαμαρά ότι «μέσα σε μια μέρα οι αγρότες αυτοί αποφασίστηκε να πάρουν σύνταξη στα 67 έτη και όχι στα 65». Οι τρεις βουλευτές ζήτησαν να ληφθεί μέριμνα, προκειμένου να πάρουν σύνταξη τον Ιανουάριο του 2015, αντί για τον Ιούνιο του 2015, που προβλέπει το ισχύον καθεστώς. Όπως ανέφεραν βουλευτές, που άκουσαν τη συνομιλία, ο πρωθυπουργός κάλεσε στο τηλέφωνο εκείνη τη στιγμή τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, προκειμένου να του ζητήσει να εξετάσει κατά πόσο το θέμα αυτό θα μπορούσε να βρει λύση.
Ο πρωθυπουργός άκουσε επίσης τον βουλευτή Μάξιμο Χαρακόπουλο, να του μεταφέρει τη θετική γνώμη συμπολιτών του στη Θεσσαλία για το Φράγμα της Μεσοχώρας και τον Υδροηλεκτρικό Σταθμό. Έργα, τα οποία ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε μεγάλα.

Για το θέμα του ΕΝΦΙΑ είπε ότι τα εκκαθαριστικά δείχνουν πως η επιβάρυνση θα είναι μικρότερη σε σχέση με πέρυσι.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου