Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2015

EKΛΕΙΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ


Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ρήγματα στις σχέσεις του επιτρόπου με τον Σύριζα και την Καραμανλική πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας.Το μείζον ζήτημα τώρα είναι...άλλο; Οι πιέσεις που δέχεται ο Καραμανλής που ειχε διαμηνύσει οτι δεν δέχεται το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ανοίγοντας το δρόμο στον Δημ.Αβραμόπουλο. Οι πιέσεις έχουν ξεπεράσει τα όρια της φυσιολογικής...συζήτησης και των προβληματισμών και όλο και περισσότερα στελέχη και βουλευτές ζητούν απο τον Καραμανλή, να αναλάβει πρωτοβουλίες, να σώσει την παράταξη.
Φαίνεται ότι ακόμα και η προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά, να βαστήξει το κόμμα, πέφτει στο κενό, αφού, εκτός απο ελάχιστους βαστάζους που βρίσκονται ήδη, στο περιθώριο της ιστορίας κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν βλέπει μέλλον με τον Μεσσήνιο πολιτικό.
Το ζήτημα είναι πόσο θα αντέξει ο Καραμανλής τις πιέσεις και για πόσο θα συνεχίσει να λέει όχι, αφού διαπιστώνει μέρα με τη μέρα ότι απαιτείται και πολιτική ισορροπία με την κυβέρνηση Τσίπρα, που το αστείον του πράγματος που λέγεται Αντώνης Σαμαρας δεν μπορεί να διατηρήσει,καθώς δεν διαθέτει πλέον κύρος.
Για πόσο ακόμα ο Καραμανλής θα λέει όχι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου