Σάββατο, Σεπτεμβρίου 05, 2015

Οι πυλώνες του νέου προγράμματος της Θεσσαλονίκης...


Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του απόψε στις 19:30, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του στην 80η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Οι πυλώνες του νέου προγράμματος της Θεσσαλονίκης

Δέκα παρεμβάσεις για την...
οικονομία, την κοινωνία και την πολιτεία αποτελούν τον άξονα του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Κύριο χαρακτηριστικό τού νέου αναπτυξιακού μοντέλου είναι η αναδιανομή, η κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και η στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Στα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ είναι η χρηματοδότηση της ανάπτυξης να προέλθει από πέντε πηγές: τις ανακεφαλαιοποιημένες συστημικές και συνεταιριστικές τράπεζες, το νέο ΕΣΠΑ, τη δημιουργία νέας αναπτυξιακής τράπεζας, το πρόγραμμα Γιούνκερ και τις συνεργασίες με την Παγκόσμια Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Όπως διαμηνυουν κυβερνητικές πηγές, το νέο αναπτυξιακό μοντέλο κατευθύνεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις, στον αγροτικό τομέα, στις ξένες επενδύσεις και τις νέες κοινωνικές επιχειρήσεις. Βασικός πυλώνας της ανάπτυξης θα είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές που αφορούν: απλοποίηση αδειοδότησης επιχειρήσεων, Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, μειώσεις τιμών σε λιανεμπόριο και καύσιμα και συμπράξεις ελληνικών επιχειρήσεων με στρατηγικούς επενδυτές από το εξωτερικό.

Πεπεισμένος ότι θα κερδίσει τουλάχιστον 2 τετραετίες

Το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της 80ής ΔΕΘ, όπου είχε συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO και τους εργαζόμενους και ξεναγήθηκε σε περίπτερα.

Την πεποίθηση ότι θα κυβερνήσει και μάλιστα, όχι μία αλλά δύο τετραετίες, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της σύντομης συζήτησης που είχε με τον πρόεδρο της ΔΕΘ Αναστάσιο Τζήκα και μέλη της διοίκησης, λίγο πριν αρχίσει η συνάντηση μαζί τους.

Όταν η κουβέντα ήρθε στα εγκαίνια της 80ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «δεν πειράζει που δεν έκανα εγώ τα εγκαίνια ως πρωθυπουργός. Τα επόμενα οχτώ χρόνια, θα έχω τη δυνατότητα...» και αμέσως όλοι γέλασαν.

Νωρίτερα, σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως «τα βήματα που έχω να κάνω μπροστά μου είναι βήματα σίγουρα, τα δύσκολα είναι πίσω μας».

Απορρίπτοντας την πρόταση για κυβερνητική συνεργασία που του έκανε μέσω Τύπου ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο απερχόμενος πρωθυπουργός είπε: «Για ποιο λόγο τόσο ξαφνικά με έχει συμπαθήσει ο κ. Μεϊμαράκης; Όταν βγαίνει και με λέει ‘ψευτράκο’, ‘πονηρούλη’ και ‘πολιτικό αγύρτη’ πώς είναι δυνατόν να λέει ότι θέλει να συνεργαστούμε; Αυτό είναι υποκρισία!». «Δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με τη ΝΔ διότι οι προγραμματικές μας διαφορές είναι πολύ μεγάλες, δεν υπάρχει κοινός στόχος. Θέλουμε να γκρεμίσουμε αυτά που η Ν.Δ. και ο κ. Μεϊμαράκης θέλει να διατηρήσει», ξεκαθάρισε.

Στην επίσκεψή του στην 80ή ΔΕΘ, τον κ. Τσίπρα συνοδεύουν ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, οι πρώην υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Παρασκευόπουλος, Παναγιώτης Κουρουπλής, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Αμανατίδης, οι υποψήφιοι βουλευτές Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Σωκράτης Φάμελος, Ρία Καλφακάκου και κομματικά στελέχη.

Αργότερα επισκέφθηκε το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης και το Πάρκο Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας στην Τεχνόπολη.

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει συνέντευξη Τύπου, ενώ στις 10:30 το πρωί θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου