Κυριακή, Οκτωβρίου 04, 2015

ΝΔ: «Έσπασε» ο πάγος στη σχέση Μεϊμαράκη - Σαμαρά;


Έπειτα από τα δημοσιεύματα για ψυχρότητα

Δύο εκδοχές δίνουν συνεργάτες των δύο αντρών







Αντάλλαξαν χειραψία κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής.

Πρωτοβουλία για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις από το κλίμα ψυχρότητας που διεφάνη ότι επικρατεί στη σχέση του με τον πρώην πρωθυπουργό και προκάτοχό του στην ηγεσία της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ανέλαβε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.


Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, ο αρχηγός της ΝΔ σηκώθηκε από το έδρανό του και πήγε πίσω, όπου καθόταν ο κ. Σαμαράς με τον οποίο αντάλλαξαν χειραψία. Με την κίνησή του αυτή ο πρόεδρος της ΝΔ θέλησε να δώσει τέλος στα σενάρια περί έντασης μεταξύ των δύο ανδρών εξαιτίας των διαφορετικών προσεγγίσεών τους στο ζήτημα της διαδοχής στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Σαμαράς είχε εισηγηθεί το βράδυ των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου στον κ. Μεϊμαράκη να μη σπεύσει να κινήσει τις διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου, ενώ οι συνεργάτες του νυν αρχηγού υπαινίσσονται ότι, κατόπιν τούτου, ο πρώην πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του στηρίζουν τον Απόστολο Τζιτζικώστα.


Δύο εκδοχές δίνουν συνεργάτες των δύο αντρών

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, υπάρχουν δύο εκδοχές για το τι ειπώθηκε σήμερα μεταξύ του πρώην και νυν προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την εκδοχή συνεργατών του κ. Μεϊμαράκη, οι δύο άντρες περιορίστηκαν σε έναν τυπικό χαιρετισμό: «Γεια σου Αντώνη», είπε ο κ. Μεϊμαράκης, με τον κ. Σαμαρά να απαντά: «Γεια σου Βαγγέλη».

Ωστόσο, μια άλλη εκδοχή δίνουν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού: «Πρόεδρε προς Θεού, δεν υπάρχει τίποτα από αυτά που γράφτηκαν χτες στα ΜΜΕ», φέρεται να είπε ο κ. Μεϊμαράκης, αναφερόμενος στο χτεσινό περιστατικό.

«Εντάξει Βαγγέλη», ήταν η λακωνική απάντηση του κ. Σαμαρά, σύμφωνα τουλάχιστον με συνεργάτες του ίδιου.

Της χειραψίας που αντήλλαξαν, είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα για ψυχρότητα που πυροδοτήθηκε από το γεγονός ότι μια μέρα νωρίτερα, κατά την ορκωμοσία της νέας Βουλής, οι κύριοι Μεϊμαράκης και Σαμαράς δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα, ενώ κατεγράφη και στιγμιότυπο στο διάδρομο που κατά αυτόπτες μάρτυρες ο αρχηγός της ΝΔ εμφανώς απέφυγε να χαιρετίσει τον προκάτοχό του.

Ενόψει της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο κ. Μεϊμαράκης είχε χωριστές συναντήσεις με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της ΝΔ και ανθυποψηφίους του για την ηγεσία Κυριάκο Μητσοτάκη και Άδωνη Γεωργιάδη. Από το γραφείο του στη Βουλή, πάντως, στη διάρκεια της ημέρας πέρασαν πολλοί ακόμη βουλευτές, μεταξύ των οποίων ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη, που έμεινε αρκετή ώρα στο γραφείο του, καθώς και οι Γιάννης Τραγάκης, Χρήστος Σταϊκούρας, Σάββας Αναστασιάδης, κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου