Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2015

«Ψαρεύουν» στη δεξαμενή των νέων...


...οι υποψήφιοι δελφίνοι...
 
Ένας εκ των βασικών στόχων των τεσσάρων υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ είναι οι νέοι. Οι νέοι σε ηλικία, αλλά και οι νέοι ψηφοφόροι θα κρίνουν και το τελικό αποτέλεσμα, όπως τουλάχιστον καταδεικνύει έρευνα που έφτασε στο...
επικοινωνιακό επιτελείο ενός από τους δυνάμει προέδρους του κόμματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μέτρησης οι "σταθεροί " ψηφοφόροι είναι λίγο πολύ μετρημένοι και καταχωρημένοι σε συγκεκριμένα στρατόπεδα. Για παράδειγμα οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι στηρίζουν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι άνθρωποι της αγοράς δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στις νεοφιλελεύθερες απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με αυτό ως δεδομένο η μόνη δεξαμενή που δεν ακολουθεί στερεότυπα είναι αυτή των νέων.

Δύο είναι τα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της ομάδας ψηφοφόρων. Το πρώτο είναι η αλλαγή στο κόμμα και στα όργανα , στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης συμμετοχής της βάσης σε αυτά αλλά και του χρονικού περιορισμού της συμμετοχής κάποιου σε αυτά. Μάλιστα ένας σημαντικός αριθμός νεολαίων τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής συνεδρίου σε ετήσια βάση. Το δεύτερο χαρακτηριστικό αυτής της ομάδας είναι το αναλυτικό οικονομικό πρόγραμμα που ζητούν από τους υποψήφιους σε δυο άξονες - αυτόν της Παιδείας και της απασχόλησης. Ελάχιστα , αναφέρουν τα στοιχεία της έρευνας - αφορούν τους νέους τα ζητήματα του ασφαλιστικού και του συνταξιοδοτικού. Αρνητικοί εμφανίζονται οι νέοι ψηφοφόροι της ΝΔ για τον δημόσιο τομέα και την ενδεχόμενη διεύρυνση του.

Τις επόμενες ημέρες θα δούμε και τους τέσσερις υποψήφιους να πραγματοποιούν επαφές με ομάδες νέων, φοιτητών αλλά και αυτοαπασχολούμενων. Social media και internet είναι το βασικό πεδίο μάχης όπου οι διεκδικητές της ηγεσίας θα αναλύσουν τους στόχους τους για τους νέους ενώ ήδη όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Newpost δυο εκ των υποψηφίων έχουν προγραμματίσει ζωντανές συνομιλίες με τους νέους μέσω social media, τις επόμενες ημέρες.
newpost.gr

Αναρτήθηκε από Nonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου