Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016

ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.


Θα έπρεπε να δώσουν στην κυβέρνηση, το βραβείο της μεγαλύτερης απάτης, με τις λεγόμενες ρυθμίσεις αλληλεγγύης. Δεν κάνουν τίποτα άλλο, οι τράπεζες, παρά να κοροϊδεύουν αναγκαστικά τους δανειολήπτες, με τις ρυθμίσεις αυτές. Απλώς επιμηκύνουν τον χρόνο των δανείων, χαρατσώνοντας έτσι περισσότερο του έρμους δανειολήπτες και τους κάνουν μια ρύθμιση, άντε για κανένα δεκαοκτάμηνο, με λιγότερα χρήματα. Πόσο θα πληρώσουν αυτές τις ρυθμίσεις οι δανειολήπτες....Τουλάχιστον δέκα χιλιάδες περισσότερο, για δάνειο εκατό χιλιάδων ευρώ. Αναφερόμαστε σε μεγάλη απάτη. Ακόμη κι αν προτιμάς να τους δώσεις το οικόπεδο ή το σπίτι σου ...δεν το παίρνουν. Δεν τους συμφέρει, γιατί δεν θα το πουλήσουν εύκολα και φυσικά δεν θα το πουλήσουν στα χρήματα που θέλουν. Αυτό το γνωρίζουν οι δανειολήπτες και φυσικά το εκμεταλλεύονται. Όποιος σκέφθηκε τις σχετικές ρυθμίσεις, ήταν τουλάχιστον... ηλίθιος.
Αν ήθελαν πράγματι να κάνουν ρυθμίσεις, θα έκαναν κούρεμα των δανείων, με όρους αυστηρούς που θα έπρεπε να τους ακολουθήσουν, όσοι δανειολήπτες συμφωνούσαν, μέσα στα χρονικά περιθώρια, που θα τους όριζε ο σχετικός νόμος.


Η σχετική απραξία και καθυστέρηση, για τα κόκκινα δάνεια, απλώς φεσώνει περισσότερο το κράτος και ταλαιπωρεί τους πολίτες, που έχουν δίκιο να μιλάνε για ληστεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου