Δευτέρα, Φεβρουαρίου 08, 2016

Σε προσυνεδριακό... αναβρασμό το «Ποτάμι»...(σσ σιγά μην...φούσκωσε)

Σε προσυνεδριακό αναβρασμό βρίσκεται το Ποτάμι, που θα γίνει το τριήμερο 26-28 Φεβρουαρίου, ενώ την ίδια ώρα “ξορκίζει” τυχόν...
πρόωρες εκλογές, αφού από τη Σεβαστουπόλεως προειδοποιούν για «ταφόπλακα στην οικονομία» και στέλνουν μήνυμα ότι θα στήριζαν υπό προϋποθέσεις μια άλλη κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, έχοντας αυτόνομη πορεία.

Εξηγώντας το ποιο κυβερνητικό σχήμα θα στήριζε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε πρόσφατες δηλώσεις του τόνισε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα, τάχθηκε κατά των «οικουμενικών» λύσεων και επανέφερε την πρότασή του για κυβέρνηση «επαϊόντων», την οποία θα στήριζαν παραπάνω από δύο κόμματα και στην οποία «θα βοηθούσαμε και εμείς». Φαίνεται ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού έχει επιλέξει την αυτόνοµη πορεία του κόμματος, όπως προκύπτει και από όσα είπε στην πρόσφατη παναττική συνδιάσκεψη, το οποίο Ποτάμι ετοιμάζεται για το δεύτερο συνέδριό του στα τέλη του μήνα στο Περιστέρι.

«Είναι αστείο που κάποιοι, και μέσα στην κυβέρνηση, αφήνουν ως υπονοούμενο το να πάει η χώρα ξανά σε εκλογές μέσα σε έξι μήνες. Πρέπει να αποφύγουμε τις εκλογές. Έχουμε όμως μια κακή κυβέρνηση, που δεν ξέρει πού θέλει να πάει τη χώρα και που δεν αντιλαμβάνεται τον παλμό του κόσμου. Νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να αντιληφθεί τις ευθύνες του και να αναζητήσει από αυτή τη Βουλή μια άλλη κυβέρνηση», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το Ρέθυμνο όπου περιόδευσε το Σαββατοκύριακο.

Ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος μετά το συνέδριο θα έχει πιθανότατα τον τίτλο «πρόεδρος», όπως απάντησε ότι προτιμά η πλειονότητα των μελών του κινήματος που συμμετείχε στο πρόσφατο εσωτερικό ηλεκτρονικό δημοψήφισμα, αποκάλυψε παράλληλα ότι η νέα οργανωτική δομή του είναι κλεμμένη από τους Podemos και το φιλελεύθερο ολλανδικό κόµµα D66. «Για πρώτη φορά ένα ελληνικό κόµµα αποκτά Συμβούλιο Αξιολόγησης και Αξιοποίησης Στελεχών, εκλεγμένο από το συνέδριο και µε αρμοδιότητα να αξιολογεί τοπικά και κεντρικά στελέχη και να καταρτίζει τις λίστες των υποψήφιων βουλευτών και ευρωβουλευτών», είπε αναφερόμενος στις οργανωτικές καινοτομίες που προγραμματίζονται εν όψει του συνεδρίου. Κεντρικό συλλογικό όργανο, όπως εξήγησε, θα είναι η Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ), στην οποία θα μετάσχουν εκπρόσωποι των οργανώσεων όλης της Ελλάδας και εκπρόσωποι των Τομέων Πολιτικής και των Επιτροπών ∆ιαλόγου και Νεολαίας. «∆ε θέλουμε να δημιουργήσουμε μια κλειστή ηγετική τάξη, µια νομενκλατούρα στελεχών», είπε, «αλλά όλα τα μέλη θα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες». Για αυτό και στο πολιτικό συμβούλιο «οι βουλευτές δεν θα είναι πλειοψηφία», τόνισε.

protothema.gr
Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου