Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016

Τι θα γίνει με τις ξένες εταιρείες...

...που θα μπούνε στον τηλεοπτικό διαγωνισμό;...

Προβληματισμό προκαλεί η διάταξη του σχεδίου διαβούλευσης η οποία λήγει σήμερα, για τις τέσσερις άδειες όσον αφορά τα στοιχεία που θα πρέπει να έχουν οι αλλοδαπές εταιρείες. Ζητείται μόνο...
μια βεβαίωση από αρμόδια αρχή, αναλυτική κατάσταση με τα στοιχεία των μετόχων και τον αριθμό των μετοχών που αυτοί κατέχουν, σύμφωνα με το τηρούμενο βιβλίο μετόχων κατά το δίκαιο της έδρας τους, καθώς και κάθε άλλο έγγραφο από το οποίο μπορεί να προκύπτει η ονομαστικοποίηση μέχρι φυσικού προσώπου.
Στην περίπτωση που δεν έχουν υποχρέωση ονομαστικοποίησης προσκομίζεται απλώς βεβαίωση από αρμόδια αρχή της χώρας τους, άλλως ένορκη βεβαίωση του νομίμου εκπροσώπου τους ενώπιον συμβολαιογράφου, δικαστικής ή διοικητικής αρχής ή -σε περίπτωση που δεν προβλέπεται από το δίκαιο της έδρας τους- υπεύθυνη δήλωση του νομίμου εκπροσώπου. Οι αλλοδαπές εταιρείες που δεν έχουν υποχρέωση ονομαστικοποίησης των μετοχών τους προσκομίζουν, επιπλέον, ενημερωμένη κατάσταση των μετόχων τους που κατέχουν ποσοστό τουλάχιστον 1% των μετοχών ή των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας ή των πραγματικών δικαιούχων κατά την έννοια του άρθρου 13 παρ. 1 του ν. 3691/2008.


typologies.gr

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου