Σάββατο, Μαΐου 21, 2016

Νέο σοκ για τα ειδικά μισθολόγια: Με τροπολογία παγώνει η μισθολογική ωρίμανση σε ενστόλους, δικαστικούς, ιατρούς του ΕΣΥ για δύο χρόνια


Ασταμάτητα τα μέτρα στο Κοινοβούλιο


Νέο σοκ στα ειδικά μισθολόγια επεφύλασσε η κυβέρνηση καθώς με νυχτερινή τροπολογία "παγώνουν" για τα έτη 2017 και 2018 οι μισθολογικές ωριμάνσεις και μισθολογικές προαγωγές των υπαλλήλων... που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, δηλαδή ένστολοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, δικαστικοί, υπηρετούντες στο ΕΣΥ, ιατροδικαστές κ.α.

Έτσι παρά το ότι πριν από λίγες ημέρες το ΣτΕ έκρινε πως η μερική αποκατάσταση των περικοπών που υπέστησαν οι ένστολοι είναι αντισυνταγματική και παρά τη δέσμευση του Πάνου Καμμένου για αποκατάσταση των περικοπών, τελικά η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αποκαθιστά τις περικοπές αλλά παγώνει τις ωριμάνσεις.

Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η εξοικονόμηση της δαπάνης θα φτάσει τα 118 εκατομμύρια ευρώ ενώ σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση οι ρυθμίσεις κρίνονται αναγκαίες για την δημοσιονομική προσαρμογή και είναι ανάλογες με τη ρύθμιση για τους υπαλλήλους του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα για τα έτη 2016 και 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου