Κυριακή, Μαΐου 29, 2016

"Βρέχει"...τροπολογίες: Στην Βουλή οι εκκρεμότητες για να κλείσει η αξιολόγηση

Τηλεδιάσκεψη Τσακαλώτου με εκπροσώπους των Θεσμών

Μέσω τηλεδιάσκεψης που θα έχει σήμερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τους εκπροσώπους των θεσμών θα κλείσουν τα ανοιχτά ζητήματα και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.
Επόμενο βήμα η κατάθεση τροπολογιών στη Βουλή ....και η νομοθέτησή τους που θα ξεκλειδώσει και την δόση.
Στην εβδομαδιαία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημέρωσε για τα προαπαιτούμενα που μένουν ανοιχτά και συζητήθηκε ο σχεδιασμός των επόμενων ημερών.
Οι εκκρεμότητες
Στο θέμα του ΕΚΑΣ οι πιστωτές ζητούν ανάκτηση των αναδρομικών ή σε διαφορετική περίπτωση λήψη ισοδυνάμων.
Για το Ελληνικό η ιδιωτικοποίηση έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί ως τις 23 Μαΐου, αλλά δόθηκε παράταση ενός μηνός και τώρα γίνεται προσπάθεια να επισπευσθεί.
Στα κόκκινα δάνεια οι δανειστές θέλουν να πωλούνται και τα δάνεια που φέρουν εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και στη βάση αυτή ζητούν άρση των εγγυήσεων.
Στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων οι θεσμοί ζητούν να υπάρξει πρόσθετη νομική κάλυψη για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων.
Τέλος ζητούνται περικοπές δαπανών ώστε να μην παγώσουν τα ειδικά μισθολόγια.
Η συμφωνία στο Eurogroup προβλέπει ότι η εκταμίευση του πρώτου μέρους της δόσης των 10,3 δισ. ευρώ (7,5 δισ. ευρώ) θα γίνει μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, εφόσον έχει ολοκληρω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου