Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016

Η κυβέρνηση άφησε την αλαζονεία και κάνει το "καλό παιδί"


Τα μηνύματα προς τους θεσμούς και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ


Τις διαθέσεις της κυβέρνησης ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup πρόδωσε η απόφαση να πραγματοποιηθεί η ψήφιση του Ασφαλιστικού και του Φορολογικού μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, λίγες μόλις ώρες... πριν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μπει στη συνεδρίαση του Eurogroup μαζί με τους Ευρωπαίους ομολόγους του.

Παρόλο που τις περασμένες ημέρες από το Μέγαρο Μαξίμου αυτό που έβγαινε ήταν μία μεγάλη σιγουριά για τη συμφωνία με ανακοινώσεις αλαζονείας για τα αποτελέσματα της Eurostat και την πορεία των αριθμών για την ελληνική οικονομία, σήμερα αποφάσισε αιφνιδιαστικά να αλλάξει στάση τοποθετώντας χρονικά την ψήφιση των μέτρων πριν το Eurogroup, σε μία διαδικασία εξπρές που θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Κυριακής.

Το ζήτημα της εμπιστοσύνης από την πλευρά των θεσμών παραμένει το σημαντικότερο πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις και η ψήφιση των μέτρων θεωρείται ως μία κίνηση καλής θέλησης προς τους Ευρωπαίους με τελικό στόχο τη διευθέτηση του χρέους.

Εκτός βέβαια από τους θεσμούς η κυβέρνηση με την στόχευσή της αυτή θέλησε να προλάβει και αντιδράσεις στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εμπειρία των βουλευτών από τις πασχαλινές διακοπές τους στις εκλογικές τους περιφέρειες ήταν τουλάχιστον δραματικές και μία μακρά συζήτηση των δύο νομοσχεδίων στη Βουλή θα ήταν ικανή να πυροδοτήσει πολλαπλές αντιδράσεις. Η fast track διαδικασία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο φέρνει τους βουλευτές προ των ευθυνών τους με απώτερο στόχο να μην υπάρχει καμία απώλεια στην ψηφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου