Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016

ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΛΛΑ ΔEΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.

«Η περιουσία είναι δική μας, δεν ανήκει στο Κράτος, δεν πωλείται, δεν υποθηκεύεται. Η ίδια η Εκκλησία θα την διαχειριστεί…», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μιλώντας στην έναρξη των εργασιών της 1ης Πανθεσσαλικής Ιερατικής Σύναξης, όσον αφορά την εκκλησιαστική περιουσία. Προσέθεσε μάλιστα, ότι από την εκκλησιαστική περιουσία πληρώνονται οι κληρικοί. Υπενθύμισε και πολύ σωστά τα όσα έδωσε η Εκκλησία.... κατά την ελληνική επανάσταση.

Και τώρα Σεβασμιότατε; Δεν είναι το ίδιο κρίσιμες οι στιγμές; Πολίτες χάνουν τα σπίτια τους, το καθημερινό φαγητό τους, τα παιδιά τους ξενιτεύονται, ο Έλληνας βρίσκεται στην τραγικότερη κατάσταση των τελευταίων δεκαετιών. Γιατί λοιπόν αποποιείται τον Δημόσιο χαρακτήρα της περιουσίας της Εκκλησίας;

Άλλο οι διακριτοί ρόλοι μεταξύ πολιτείας και Εκκλησίας κι άλλο το γεγονός, ότι μια τεράστια περιουσία, που θα μπορούσε να λύσει πολλά προβλήματα του Ελληνικού λαου, μένει ανεκμετάλλευτη. Κι αν η Εκκλησία ισχυρισθεί ότι σε κανέναν πολιτικό, δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη, να συμφωνήσουμε. Ας αξιοποιήσει, πουλήσει την περιουσία της, η ίδια. Μην τα δώσει στην πολιτεία στην κυβέρνηση, στους πολιτικούς. Να μας συγχωρήσει ο Αρχιεπίσκοπος, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Κι είναι πολλοί από τον κλήρο, που πιστεύουν ακράδαντα, αλλά δεν έχουν την ίδια άποψη.-Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου