Πέμπτη, Ιουνίου 16, 2016

Πυροβόλησαν και μαχαίρωσαν βουλευτή των Εργατικών στη Βρετανία...



Το πρώτο βίντεο μετά την επίθεση κατά της βουλευτού...
Θύμα επίθεσης από αγνώστους, οι οποίοι την πυροβόλησαν και τη μαχαίρωσαν, έπεσε σήμερα το μεσημέρι η βουλευτής των Εργατικών Jo Cox στην περιοχή Birstall κοντά στο Leeds. Το περιστατικό σημειώθηκε δίπλα στη...

βιβλιοθήκη της πόλης και σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το BBC μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τον τραυματισμό της επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπός της ενώ μάρτυρας ανέφερε ότι η βουλευτής κείτονταν αιμόφυρτη στο πεζοδρόμιο.

Μάρτυρας του περιστατικού δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο Sky News ότι: «ξαφνικά ένας άνδρας που κρατούσε καπέλο του μπέιζμπολ τράβηξε ένα όπλο που έμοιαζε με όπλο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου ή κάτι σαν χειροποίητο όπλο. Έριξε τον πρώτο πυροβολισμό. Έτρεξα μακριά, όπως όλοι οι άλλοι. Ξαφνικά ακούσαμε τον δεύτερο πυροβολισμό».

Ένας άλλος μάρτυρας δήλωσε ότι η βουλευτής μπήκε στη μέση ενός καυγά μεταξύ δύο ανδρών όταν πυροβολήθηκε και κάποιος άλλος περιγράφοντας τα όσα είδε ανέφερε ότι «η βουλευτής είχε μείνει με τα πόδια λυγισμένα, όπως όταν είναι κάποιος στο κρεβάτι. Έγερνε αρκετά προς την αριστερή πλευρά. Όλοι έκλαιγαν. Είμαι εντελώς σοκαρισμένη».

Αίσθηση πάντως προκαλεί το μήνυμα μιας άλλης βουλευτού του κόμματος των Εργατικών, της Maria Eagle, η οποία έγραψε στο Twitter, επικαλούμενη αυτόπτη μάρτυρα, ότι ο δράστης φώναξε «πρώτα η Βρετανία».

Σε ανακοίνωσή της η τοπική αστυνομία αναφέρει ότι «στις 12:53 δεχθήκαμε κλήση με αναφορά σε περιστατικό στην Market Street, στο Μπίρσταλ, όπου μια γυναίκα περίπου 40 ετών υπέφερε από σοβαρά τραύματα και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.




Ένας άνδρας ηλικίας περίπου 50 ετών επίσης υπέστη ελαφρά τραύματα. Οπλισμένοι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και ένας 52χρονος άνδρας συνελήφθη στην περιοχή».


Την συμπαράστασή του έσπευσε να εκφράσει μεταξύ άλλων ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. Σε μήνυμά του στο Twitter δηλώνει: «πολύ ανήσυχος για τις αναφορές ότι η Jo Cox έχει τραυματιστεί. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι με τη Jo και την οικογένειά της»...




Το πρώτο βίντεο μετά την επίθεση κατά της βουλευτού...





Δείτε το πρώτο βίντεο αμέσως μετά την επίθεση με πιστόλι και μαχαίρι που δέχθηκε η βουλευτής των Εργατικών Jo Cox από... 52χρονο άνδρα.



Ασθενοφόρα και περιπολικά έσπευσαν στο σημείο της επίθεσης και οι αστυνομικοί απέκλεισαν τους γύρω δρόμους...




Πηγή: thetoc.gr Γεωργία Σάκκουλα

Πηγή; newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου