Δευτέρα, Ιουνίου 13, 2016

Κάτι δεν πάει καλά...


Τον δρόμο της άρθρωσης συγκεκριμένου και μετριοπαθούς πολιτικού λόγου, αντί για εκτροπές λαϊκισμού τύπου “#fygete” και #παραιτηθείτε”, δείχνουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη τα...

ευρήματα δημοσκόπησης της εταιρείας Κάπα Research, για το “Βήμα της Κυριακής”.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτεσης οικοδόμησε τη διαχρονική πολιτική διαδρομή του στη διατύπωση ξεκάθαρων απόψεων, μακριά από τον λαϊκισμό, το τελευταίο διάστημα ωστόσο, στη Νέα Δημοκρατία επικρατούν φωνές άκρων.

Τα αρνητικά αποτελέσματα είναι εμφανή. Ενώ η κοινωνία είναι έξαλλη με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία δεν εισπράττει τη φθορά. Και δεν είναι μόνο το 68,6% που επικρίνει τη στρατηγική την οποία ακολουθεί η Συγγρού. Είναι και το εύρημα περί του πόσοι Έλληνες επιθυμούν πρόωρες εκλογές, σε αντιδιαστολή με την κεντρική ρητορική της Νέας Δημοκρατίας.

Ενώ λοιπόν η ΝΔ προηγείται σταθερά στην πρόθεση ψήφου, και εντυπωσιακά στην παράσταση νίκης, στο ερώτημα περί της αναγκαιότητας διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, μόλις το 35,5% τάσσεται υπέρ της διάλυσης της Βουλής. Το συμπέρασμα γίνεται ακόμη πιο… δύσκολο για τη σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, όταν στην εξίσωση προστίθεται η σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας.

Πριν από δυο μήνες, στην αντίστοιχη δημοσκόπηση της Κάπα Research για το “Βήμα της Κυριακής”, υπέρ των πρόωρων εκλογών είχε ταχθεί το 41% των πολιτών. Δηλαδή, το σχετικό αίτημα της Νέας Δημοκρατίας έχει υποστεί υποχώρηση 5,5% μέσα σε διάστημα δυο μηνών.

Αντιστοίχως, στη σημερινή δημοσκόπηση, το 56,2% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών, και ζητάει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση. Πριν από δυο μήνες το ποσοστό αυτό ήταν 48,1%. Δηλαδή, μέσα σε δυο μήνες, αυξήθηκε κατά 8,1% το ποσοστό εκείνων που δεν θέλουν την ανατροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η κοινωνική δυσφορία μεγαλώνει.

Κάτι δεν πάει καλά στη στρατηγική της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης…

ysterografa.gr
Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου