Τετάρτη, Ιουνίου 08, 2016

Τελειώνουν τον Άδωνι από τη ΝΔ - Οι φιλοδοξίες που τρομάζουν τον Μητσοτάκη

Βαρύ το κλίμα για τον Άδωνι Γεωργιάδη

Βαρύ είναι για τον Άδ. Γεωργιάδη το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Ο πολιτικός λόγος του αφενός, οξύς και συνάμα προκλητικός, που δεν συνάδει με τη μετριοπάθεια της φιλελεύθερης παράταξης, και αφετέρου ...οι ανεξέλεγκτες φιλοδοξίες του, που εκδηλώνονται ποικιλοτρόπως, έχουν προκαλέσει την έντονη δυσφορία μεγάλης μερίδας στελεχών.



Οι αντιδράσεις τους πλέον δεν περιορίζονται στα στενά όρια των ιδιωτικών συνομιλιών, αλλά παίρνουν τη μορφή δημόσιων παρεμβάσεων, όπως η πρόσφατη του Ν. Κακλαμάνη, που εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του με την απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη να χρίσει αντιπρόεδρο τον κ. Γεωργιάδη. Την άποψή του συμμερίζονται οι περισσότεροι βουλευτές της παράταξης, διότι, όπως τονίζουν, δεν έχει ούτε τα ιδεολογικά χαρακτηριστικά αλλά ούτε και τη διαδρομή (προσφορά) για να του δοθεί μια τόσο κορυφαία θέση. Θεωρούν δε την επιλογή του κ. Μητσοτάκη ως επιβράβευση του αμοραλισμού, καθώς ο κ. Γεωργιάδης τέσσερα μόλις χρόνια πριν ήταν μέλος άλλου κόμματος (ΛΑΟΣ) και ξιφουλκούσε σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας. Την… αρχή είχε κάνει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, ο οποίος σημείωσε ότι αν ήταν αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας δεν θα έκανε αντιπρόεδρο τον κ. Γεωργιάδη.



Οι αντιδράσεις έχουν να κάνουν και με την πολυσχιδή δράση που αναπτύσσει παρασκηνιακά στο εσωτερικό της παράταξης προκειμένου να ενισχύσει τα ερείσματά του και να οργανώσει τον προσωπικό μηχανισμό του. Κι όλα αυτά με απώτερο σκοπό, σε δεδομένη χρονική στιγμή, να διεκδικήσει την αρχηγία με τις πλάτες του Αντ. Σαμαρά. Ορισμένοι μάλιστα πιστεύουν ότι ο κ. Γεωργιάδης δεν θα περιμένει υπομονετικά να φθαρεί ο κ. Μητσοτάκης, αλλά όταν χρειαστεί θα… βάλει κι ο ίδιος το χεράκι του.



Στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη των νέων μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας κατάφερε να εκλέξει τον Σπ. Σταμούλη, για την ακρίβεια τον επέβαλε, καθώς ο τελευταίος δεν ήταν στη λίστα της Λ. Συγγρού. Ο κ. Μητσοτάκης υπέκυψε στην απαίτηση του κ. Γεωργιάδη με συνέπεια να μην εκλεγεί ο Σαμαρικός Κ. Κόλλιας, γεγονός που, όπως ήταν φυσικό, εξόργισε τον πρώην πρωθυπουργό. Την ίδια τακτική ακολούθησε και στις εκλογές για τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, ενώ στελέχη που γνωρίζουν γεγονότα και καταστάσεις υποστηρίζουν ότι ο κ. Γεωργιάδης ήταν ένας από τους υπεύθυνους για το φιάσκο με τις εκλογές της ΟΝΝΕΔ, που οδήγησε στην κατάργηση του οργάνου. Συγκεκριμένα, τον κατηγορούν ότι συνέβαλε στο μπάχαλο, διότι δεν είχαν γίνει δεκτές οι απαιτήσεις του για την ανάδειξη συγκεκριμένων συνέδρων από τη Νεολαία. Καταπώς φαίνεται, όμως, η… δράση του δεν σταματάει εδώ: Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γεωργιάδης κινείται ενεργά σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο και προσπαθεί να προσεταιριστεί στελέχη για να τα εντάξει στον προσωπικό μηχανισμό του. Σε ορισμένους εξ αυτών μάλιστα υπόσχεται είτε θέσεις στο κόμμα είτε θέση στις λίστες για τις επόμενες εκλογές. Το γεγονός ότι δεν περιορίζεται στα όρια της εκλογικής του περιφέρειας, της Β’ Αθηνών, ενισχύει τα σενάρια σχετικά με τις αρχηγικές φιλοδοξίες του. Και προκαλεί, όπως είναι ευνόητο, έντονες αντιδράσεις, οι οποίες ενδεχομένως να ενταθούν το επόμενο διάστημα.



ΠΗΓΗ: ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου