Τετάρτη, Ιουνίου 29, 2016

Εργαζόμενοι των νοσοκομείων, ντυμένοι φυλακισμένοι, κάνουν «έρανο» έξω από το υπ. Υγείας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Ντυμένοι με τις κλασικές, ασπρόμαυρες στολές των φυλακισμένων και παίζοντας Κρητικά και ηπειρώτικα τραγούδια από το πρωί μέλη της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Υγείας διαμαρτύρονται ....για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο εθνικό σύστημα υγείας.

Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται για την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και σε αυτό το πλαίσιο έχει τοποθετήσει πάνω σε σχοινιά ποδιές ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και έγχρωμες φωτοτυπίες -αντίγραφα με πενηντάευρα θέλοντας να καταδείξουν την υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων και με σύνθημα το "ταμείο ειναι μείον".





Ακόμη, έξω από το υπουργείο Υγείας βρίσκονται εργαζόμενοι με στολές φυλακισμένων που συμβολίζουν το καθεστώς ομηρείας των συμβασιούχων έργου στην δημόσια υγεία που παραμένουν απλήρωτοι και δεν άδειες και αργίες, ενώ δίπλα έχει στηθεί ένα γιγαντοπανο με κεντρικό πρόσωπο της φωτογραφίας τον κ. Τσίπρα και από πίσω του μέλη της κυβέρνησης που τον ακολουθούν σε ένα δρόμο προς τον γκρεμό.

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι έστησαν συμβολικά μπροστά από το υπουργείο και κουτιά για έρανο υπέρ της Υγείας, του ΕΚΑΒ και των νοσοκομείων.


Το όλο χάπενιγκ συνθέτουν Κρητικά και ηπειρώτικα τραγούδια από μουσικούς και τραγουδιστές που έχει φέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Να σημειωθεί ότι εδώ και λίγη ώρα είναι κλειστή η οδός Αριστοτέλους για τους οδηγούς...





Τραγική η κατάσταση στο ΕΣΥ

Τα στοιχεία που μας παρέθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχαλης Γιαννάκος είναι ενδεικτικά: Παραμένουν κλειστά 220 κρεβάτια ΜΕΘ ( μονάδες εντατικής θεραπείας) . Κλείνουν τα χειρουργικά τραπέζια το ένα μετά το άλλο για να βγουν οι εργαζόμενοι σε άδεια με αποτέλεσμα η λίστα αναμονής να έχει ξεπεράσει τον ένα χρόνο. Πολλές κλινικές δεν έχουν πλέον ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό ενώ είναι μια νοσηλεύτρια για να φροντίσει τους ασθενείς δυο κλινικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή την στιγμή καταγράφονται 31.000 κενές θέσεις σε όλο το προσωπικό ( ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό) . Και σε όλα αυτά προκύπτει σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο ότι πάνω από 7000 ιατρικό προσωπικό προτίθενται να συνταξιοδοτηθούν την επόμενη διετία.

Όσον αφορά την υποχρηματοδότηση προκύπτει οτι φέτος τα νοσοκομεία θα λάβουν 1δις 150 εκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση ενώ πέρυσι έλαβαν 1δις 500 εκατομμύρια ευρώ.






Πηγή: Εργαζόμενοι των νοσοκομείων, ντυμένοι φυλακισμένοι, κάνουν «έρανο» έξω από το υπ. Υγείας [εικόνες] | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/275089/ergazomenoi-ton-nosokomeion-ntymenoi-fylakismenoi-kanoyn-erano-exo-apo-yp-ygeias-eikones#ixzz4Cx0qjRYi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου